Tgrt Haber
03 Kasım 2021 15:54

Kredi kartı puanları yıl sonu silinir mi? Kredi kartı puanları ne zaman kullanılır?

Kredi kartı sahipleri yeni yıl yaklaşırken kredi kartı puanları hakkında araştırma yapmaya başladı. Tüketici dernekleri kredi kartı bonus ve para puanları hakkında kart sahiplerini uyardı. Peki kredi kartı puanları ne zaman silinir? Para puanlar 1 Ocak’ta siliniyor mu?

Kredi kartı puanları yıl sonu silinir mi? Kredi kartı puanları ne zaman kullanılır?
kredi kartı,banka

Kredi ve banka kartlarına tüketicilerin harcamalarına göre para puanlar birikiyor. Vatandaşlar kredi kartlarında bulunan para puanlar ve bonuslar yıl sonunda sıfırlanabileceğiyle ilgili uyarıldı. İşte kredi kartı para puan kullanımı için son tarih.

KREDİ KARTI PUANLARI NE ZAMAN SİLİNİR?

Aralık ayının yaklaşmasıyla kredi kartı sahipleri puan harcaması hakkında araştırma yapmaya başladı. Vatandaşlar ''Kredi kartı bonusları yıl sonunda silinir mi? Kredi kartı para puanları 1 Ocak’ta siliniyor mu?'' sorularına odaklandı. Tüketici dernekleri kredi kartı puan harcaması hakkında tüketicileri uyardı. Tüketicinin elde ettiği puanlar onun kazanmış olduğu hakları olduğunu vurgulayan uzmanlar  bankaların önceden bir tarih belirtmemesi durumunda kredi kartı puanlarının silinemeyeceğini belirtti. Ziraat Bankası kredi akrtı puanları ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl ''Müşterilerimizin yaptığı harcamalar nedeniyle kazandığı bankart liralar yıl sonunda silinmiyor. Yeni yıla devredilen para puanlar istenildiği zaman kullanılabilir." denildi. 2020 yılında biriken kredi ve banka kartı puanları yeni yıla devredecek'' açıklamasını yaparken Maximum kart sahipleri bankanın ''Bir takvim yılı boyunca, süreli kampanyalar haricinde, yapılan alışverişlerden kazanılan MaxiPuanların, takip eden iki yıllık sürenin sonuna kadar kullanılması gerekmektedir. Kullanılmayan MaxiPuanlar söz konusu sürenin bitiminde silinecektir'' açıklamasını dikkate aldı. 

Kredi kartı puanları yıl sonu silinir mi? Kredi kartı puanları ne zaman kullanılır?

KREDİ KARTI PUANLARI NEREDE KULLANILIR?

Bankaların yıl sonu itibariyle kredi kartlarında biriken puanları sıfırlayacağı ihtimali sonrasında vatandaşlar ''Kredi kartı para puan nasıl ve nerelerde harcanır?'' sorularını merak ediyor. Her bankanın kredi kartı puanları anlaşmalı olduğu çeşitli mağaza ve kuruluşlarda geçerlidir.

KREDİ KARTI PUANI İNTERNET ALIŞVERİŞİNDE KULLANILIR MI? 

Yılın son gününde kredi kartı puanı ile ile ilgili araştırma yapan vatandaşlar ''Kredi kartı puanı internet alışverişinde kullanılır mı?'' sorusunun cevabına odaklandı. 

Buna göre; kredi kartınızı internet sitelerinden alışveriş yaparken kullandığınızda, internet sitesi bankanızla uyumlu ise puan kazanabiliyorsunuz. Yine aynı şekilde, internet sitesi bankanızla uyumlu ise kazandığınız puanları harcayarak da alışveriş yapabilirsiniz.

TÜRKİYE’DE KAÇ KİŞİ KREDİ KARTI KULLANIYOR?

Türkiye’de 76,5 milyon adet kredi kartı,140,3 milyon adet banka kartı ve 44 milyon adet ön ödemeli kart kullanılıyor. 2020 yılının ocak ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 9'luk, banka kartı adedinde yüzde 5'lik, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 31'lik artış olduğu ifade edildi. Toplam kart sayısı ise 260,8 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında artış gösterdi. Uzmanlar alışverişlerde kredi kartı kullanımının pandemi nedeniyle arttığını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...