Tgrt Haber
10 Şubat 2021 12:03

Krem Katalan (Creme Catalana) Tarifi

Her insanın damak tadı farklıdır. Ancak yeni tatlara açığım diyorsanız, İspanyol mutfağının en çok sevilen, karamel şekerle yapılan; Krem Katalan (Creme Catalana) tatlısını mutlaka denemelisiniz. İşte İspanyolların vazgeçemediği muhteşem lezzet Krem Katalan tatlısı tarifi...

Krem Katalan (Creme Catalana) Tarifi
Krem Katalan Tarifi,,Creme Catalana,,İspanyol Tatlısı Krem Katalan Tatlısı,

Alınacak Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım limonun kabuğu
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Krem Katalan (Creme Catalana) Tarifi

Krem Katalan (Creme Catalana) Tarifi

  • Öncelikle süt, limon kabuğu ve tarçını ateşte orta boyda bir tencerede karıştırın.
  • Süt kaynamaya başlayınca limon kabuğu ve tarçını içinden alın.
  • Yarım su bardağı pudra şekeri, mısır unu ve yumurta sarılarını karıştırarak tencereye ilave edin.
  • Koyu bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
  • Bir kaç taşım daha kaynatıp ateşten alın ve ılınmasını bekleyin.
  • Isıya dayanıklı kaseleri hafif suyla ıslatarak, muhallebiyi kaselere pay edin.
  • Kaseleri fırın tepsisine dizin.
  • Her bir muhallebinin üstüne önce 1 tatlı kaşığı pudra şekeri sonra hindistan cevizi serpin.
  • 170 derecelik fırında şekerler karamelleşene kadar pişirin.
  • Muhallebileri fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...