Tarih : 10.02.2021 - 11:54 Yorum : 0

Krem Katalan (Creme Catalana) Tarifi

Her insanın damak tadı farklıdır. Ancak yeni tatlara açığım diyorsanız, İspanyol mutfağının en çok sevilen, karamel şekerle yapılan; Krem Katalan (Creme Catalana) tatlısını mutlaka denemelisiniz. İşte İspanyolların vazgeçemediği muhteşem lezzet Krem Katalan tatlısı tarifi...

Krem Katalan (Creme Catalana) Tarifi

Alınacak Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım limonun kabuğu
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Krem Katalan (Creme Catalana) Tarifi

Krem Katalan (Creme Catalana) Tarifi

  • Öncelikle süt, limon kabuğu ve tarçını ateşte orta boyda bir tencerede karıştırın.
  • Süt kaynamaya başlayınca limon kabuğu ve tarçını içinden alın.
  • Yarım su bardağı pudra şekeri, mısır unu ve yumurta sarılarını karıştırarak tencereye ilave edin.
  • Koyu bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin.
  • Bir kaç taşım daha kaynatıp ateşten alın ve ılınmasını bekleyin.
  • Isıya dayanıklı kaseleri hafif suyla ıslatarak, muhallebiyi kaselere pay edin.
  • Kaseleri fırın tepsisine dizin.
  • Her bir muhallebinin üstüne önce 1 tatlı kaşığı pudra şekeri sonra hindistan cevizi serpin.
  • 170 derecelik fırında şekerler karamelleşene kadar pişirin.
  • Muhallebileri fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun...

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber