Tgrt Haber
13 Eylül 2018 17:26

Kudret narı nedir? Kudret Narı Faydaları Mide ve Kansere iyi gelir mi?

Kudret narı nedir? Baklagillerin bir üyesi olan kudret narı faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Kudret narı tropikal iklimi sever ve tropikal bölgelerde oldukça fazla yetişir.

Kudret narı nedir? Kudret Narı Faydaları Mide ve Kansere iyi gelir mi?
kudret narı

Kudret narı nedir? Baklagillerin bir üyesi olan kudret narı faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Kudret narı tropikal iklimi sever ve tropikal bölgelerde oldukça fazla yetişir. Doğal bir ürün olan kudret narı ülkemizde Bursa ve Yalova çevresinde yetiştirilmektedir. Bununla birlikte ilaç sektöründe kullanılan doğal bir bitkidir. Kudret narının tadı kimilerine göre sevilirken kimilerine göre pek cazip bulunmaz ama onca faydasının yanında tadı pekte önem taşımamakta. Peki, nelere iyi gelir kudret narı? İşte kudret narı faydaları şunlardır;

Kudret Narı Faydaları

Çağımızın hastalığı olan birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltmak ile birlikte gırtlak ve meme kanserinin iyileşmesine yardımcı olmakta. Kudret narı kanser hücrelerinin oluşma riskini azaltır. Oluşmuş olanları da iyileştirebilir. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucu kudret narının kanser üzerine olan bu olumlu etkileri kanıtlanmıştır. Aynı zamanda vücutta oluşmuş olan tümörlerin büyümesini engelliyor. Mideyi rahatlatma özelliğiyle kudret narı mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir kudret narının. Cilt rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Mesela egzama ve sedef hastalıkları gibi. Bazı hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. Rahim içerisinde henüz oluşmakta olan yaraları iyileştirme konusunda da faydalı bir bitki.

Kudret Narı Nereden Alınır ve Nerede Yetişir

Kudret narını aktarlardan temin edebilirsiniz. Ballı ve zeytinyağlı olarak kavanozlarda satıldığı gibi aynı zamanda kudret narını macun olarak da aktarlarda bulabilirsiniz ama ben hazır almak yerine kendim yetiştirmek isterim derseniz kudret narını ihtiyacınız olan tek şey kudret narı tohumu olacaktır. Eğer kudret narı tohumunu kendiniz ekmek isterseniz bahar ayları bu ekim için uygun bir zaman olacaktır. Kudret narı tohumu da yine aktarlardan temin edebilirsiniz.

Kudret Narı Nasıl Yenir ve Nasıl Tüketilmelidir

Kudret narı içerdiği E vitamini sayesinde vücut direncini arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Şeker hastalarının iyi bildiği kudret narı kan şekerini dengede tutarak şeker hastalarına fayda sağlamakta ama ani şeker düşüklüğüne sebep olabileceği göz önünde bulundurularak dikkatli kullanılması faydalı olacaktır. Biraz acımsı bir tada sahip olan kudret narı için nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında da biraz bilgi verecek olursak. İlk olarak kudret narının tam olgunlaştığında tüketmeliyiz. Olgunlaştığını renginin sarı ve turuncu arası bir renk oluşundan anlayabiliriz. Zeytinyağında bekleterek veya acımsı tadını alması için bal ile tüketebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...