Tgrt Haber
21 Kasım 2018 12:30

Kulak ağrısına ne iyi gelir ne geçirir, Kulak ağrısı evde tedavi yöntemleri

Kulak ağrısı her yaşta görülebilen oldukça sıkıntılı ve can yakıcı bir durumdur. Kulak ağrısının nedeni orta kulak ve dış kulak enfeksiyonu, alerjik reaksiyonlar, basınç seviyesinde meydana gelen değişiklik, kulağa sokulan yabancı cisimler olabilir.

Kulak ağrısına ne iyi gelir ne geçirir, Kulak ağrısı evde tedavi yöntemleri
kulak,ağrı,kulak ağrısı,kulak ilthabı

Kulak ağrısı her yaşta görülebilen oldukça sıkıntılı ve can yakıcı bir durumdur. Kulak ağrısının nedeni orta kulak ve dış kulak enfeksiyonu, alerjik reaksiyonlar, basınç seviyesinde meydana gelen değişiklik, kulağa sokulan yabancı cisimler olabilir. Makalemizde kulak ağrısına ne iyi gelir ve kulak ağrısını ne geçirir bitkisel yöntemler ile kulak ağrısına evde tedavi yöntemleri nelerdir bunlara değineceğiz. Fakat öncelikle belirtmek gerekir ki kulak ağrısı yaşadığınızda bir doktora görünmenizde fayda var. Ağrının sebebinin belirlenip ona uygun tedavi yapılması gerekebilir. Fakat ciddi bir durum olmadığı zamanlarda evde doğal yollarla kulak ağrısını geçirmek de mümkündür.

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir, Kulak Ağrısını Ne Geçirir ?

Kulak ağrısı evde tedavi yöntemleri

Soğan: Kulak ağrısı denince ilk akla gelen antiseptik ve anti bakteriyel özelliği olan soğan. Rendelenmiş soğanın suyunu iyice süzüp soğan suyunu kısık ateşte cezvede kaynatın. Ilındıktan sonra ağrılı kulağa 1 damla damlatmak ağrıya iyi gelir.

Nane: Anti bakteriyel özelliği olan nanenin aynı zamanda rahatlatıcı bir etkisi de vardır. Nane yapraklarını kaynatıp suyundan 1-2 damla damlatmak kulak ağrısına iyi gelecektir. 

Sarımsak ve susam yağı: 1 tatlı kaşığı sarımsak ve 2 yemek kaşığı susam yağını kaynatıp soğumaya bırakın. Süzerek suyunu birkaç damla ağrılı kulağa damlatın. Bunu günde 2 kere uygulayabilirsiniz. 

Zencefil: Anti-inflamatuar ve doğal bir ağrı kesici olan zencefil kulak ağrısına iyi gelir. Taze zencefilin suyunu çıkarıp 1-2 damla damlatmak yeterli olacaktır.

Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı ocakta ısıttığınız zeytinyağını soğumaya bırakın. Ağrılı kulağa 3-4 damla damlatın.

Ağrı kesici ilaçlarda kulak ağrısını azaltmaya yardımcı olur fakat kulak ağrısının gerçek sebebini baskılayarak daha kötüye gitmesine sebep olabilirsiniz, semptomlarınız hafiflesede tam olarak geçmediği durumlarda doktora gitmenizde fayda vardır.

Kulak ağrısına ne yapmalı? 

  • Kulağınızı rüzgâr ve soğuk havadan koruyun. 
  • Ilık veya sıcak uygulaması yapmak iyi olabilir. 
  • Kulağı kulak temizleme çubuğu vs. gibi şeylerle kurcalamayın. 
  • Havuz ve duşta, kulağa su kaçırmamaya özen gösterin. 
  • Bol bol sıvı tüketin. 

İbrahim Saraçoğlu kulak ağrısına ne iyi gelir? 

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu şiddetli kulak ağrısı çekenlere soğan suyunu öneriyor. Yapılması oldukça basit soğan suyunun ağrıyı geçirmede çok etkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, çiğ soğan suyunun ağrılı kulağa 1 damla ( fazla değil ) damlatılmasını ya da kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğa soğan suyu damlatarak kulağınızın içine sürmenizi tavsiye ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...