Tgrt Haber
04 Ağustos 2020 18:22

Kulak tıkanması nasıl geçer evde kulak tıkanması tedavisi / Kulağım tıkandı nasıl açılır / Kulak kapanması nasıl geçer

Hepimizin zaman zaman başına gelebilen kulak tıkanıklığının Birçok nedeni vardır. Peki ama evde kulak tıkanıklığını nasıl geçirebiliriz? Elbette kulak tıkanıklığının da doğal çözümleri vardır Bizde sizler için kulak tıkanmasının evde uygulanabilecek doğal çözümler ile araştırdık.

Kulak tıkanması nasıl geçer evde kulak tıkanması tedavisi / Kulağım tıkandı nasıl açılır / Kulak kapanması nasıl geçer
Kulak tıkanması,Kulak tıkanması nasıl geçer evde kulak tıkanması tedavisi / Kulağım tıkandı nasıl açılır / Kulak kapanması nasıl geçer

Hepimizin zaman zaman başına gelebilen kulak tıkanıklığının Birçok nedeni vardır. Peki ama evde kulak tıkanıklığını nasıl geçirebiliriz? Elbette kulak tıkanıklığının da doğal çözümleri vardır Bizde sizler için kulak tıkanmasının evde uygulanabilecek doğal çözümler ile araştırdık.

Kulak tıkanmasının nedenleri

Östaki borusunun işlev kaybı veya enfeksiyon olması

Kulakta kirin fazlaca birikmesi veya yanlış temizleme yöntemi nedeniyle kulak girenin geriye itilmesi

Kulağın çok soğuğa maruz kalması

Burun tıkanıklıkları

Alerjiler

Sinüs rahatsızlıkları

Kulağa su kaçması

Yüksek rakımı çıkmaya bağlı basınç farklılıkları

Nadiren görülse de bazı kulak tümörleri ve kistleri

Kulak tıkanıklığının belirtileri

Az duymak

Bir yerden gelen Sesin ne taraftan geldiğini anlayamamak

Kısmi veya zamanla artan işitme kaybı

Kulak içinde kaşıntı

Az da olsa baş ağrısı ve aynı anda kulakta çınlama

Evde kulak tıkanması tedavisi

Hidrojen peroksit

Hidrojen peroksit, kulak tıkanıklılığına bağlı işitme kaybı sorununu çözmede en etkili maddelerden biridir. Hidrojen peroksit eczanelerde satılmaktadır. Eczaneden aldığımız hidrojen peroksiti, bir çay bardağının yarısına gelecek kadar dökün ve çay bardağının diğer kalan yarısını sıcak su ile doldurun. Yıkanan kulağınızı tavana gelecek şekilde yatın ne ardından su ile karıştırılmış hidrojen peroksit karışımından birkaç damla kulak deliğinizden dökün. Damlaların kulağınızın en altına kadar gittiğini ve tamamen içine girdiğini hissettiğinizde kulağınızı ters çevirin ve mümkünse bir yastık üzerine yatarak içindeki kirin çıkmasını bekleyin. Hidrojen peroksit sadece günde 1 defa ve en fazla bir hafta kullanılmalıdır.

 

Zeytinyağı

Kulak kirinin temizlenmesi ve kulak kanalının açılmasında oldukça etkilidir. Çok az bir miktar ısıttığınız zeytinyağından birkaç damla tıkalı olan kulağınıza damlatın. Dilerseniz eczanelerden damlalık da satın alabilirsiniz. Zeytinyağı, kulağınızı 5 veya 10 dakika kadar bekleyin ve ardından pamuklu kulak çubuğu yardımıyla kulağınızı hafifçe temizleyin. Zeytinyağı içeriğindeki madde nedeniyle enfeksiyon tıkanıklığını gidermeye yardımcı olacaktır.

 

Sarımsak yağı

Sarımsak yağı eskiden beri antibiyotik gibi mikrop önleyici özelliğe sahip olması nedeniyle özellikle mikropların öldürülmesinde kullanılmaktadır. Bu nedenle enfeksiyona bağlı tıkanıklıkların giderilmesinde de sarımsak yağı da oldukça etkilidir fakat ani basınç farklılıklarından kaynaklı tıkanıklıklarda kullanılmamalıdır. Mikropları öldürmek için iki diş sarımsağı çok küçük parçalar halinde dilimleyin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir tavada ısıtın. Daha sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve ardından 3 damla kadar tıkalı olan kulağınıza damlatın. Kulağınızın açıldığını göreceksiniz.

 

Elma sirkesi

Elma sirkesi de mikrop ve bakterilere karşı etkili içeriklere sahiptir. Bununla birlikte tıpkı bir dezenfektan görevi görerek kulak enfeksiyonlarının giderilmesinde kullanılır. Eczaneden satın alacağınız rubbing alkolü ile birlikte karıştırarak kulağınıza damlatın ve birkaç 3 dakika kadar bekleyin. Ardından kulağınızın ağzına pamuk koyup üzerine yatın.

 

Gliserin

Kulak damlalarının içinde bulunan bir bileşen olan gliserin, kulak tıkanıklıklarında oldukça etkilidir. Özellikle kulağa su kaçması sonucu tıkanan kulağı, birkaç damla gliserin ile açabilirsiniz. Kulağında birkaç damla gliserin damlattıktan sonra 10 dakika kadar bekleyin ve bir pamuk veya pamuklu kulak temizleme çubuğu ile kulağınızı hafifçe temizleyin. Gliserini de eczaneden satın alabilirsiniz.

 

Sıcak uygulaması

Sıcak su torbasını sıcak ve tıkalı olan kulağınızın üzerine bir süre tutun. Bu şekilde varolan kulak ağrınızın da hafiflediğini göreceksiniz.

 

Burun damlası

Bir bardak ılık suya yarım tatlı kaşığı iyotsuz tuz ilave edin ve yine aynı miktarda karbonatı koyup eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı burun tıkanıklığından kaynaklı kulak tıkanıklıkları için kullanabilirsiniz. Hazırladığınız karışımdan burnunuza 3 damla kadar damlatıp temiz su ile sümkürün. Bu uygulamayı bir kaç saatte bir kulak tıkanıklığını hafifle ne kadar yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...