Tgrt Haber
17 Aralık 2019 14:32

Kumpir tarifi kumpir nasıl yapılır, Kumpir tarifi ve yapımı, Kumpir en kolay nasıl yapılır?

İstanbul Ortaköy’ün en meşhur yiyeceklerinden biri olan kumpiri evde kendi malzemelerinizle yapmak ister misiniz? İşte tadına doyulmaz ve deneyen herkesin lezzetine hayran kalacağı harika bir kumpir tarifi… Üstelik yapımı da oldukça pratik. Kumpirin içine sucuk, mısır, zeytin, kısır ve çeşitli salatalar ilave edebilirsiniz. Bu sizin istediğinize ve evde hazırlayacağınız malzemelere bağlıdır. Sizler için hazırladığımız malzemeler ile de enfes bir kumpir hazırlayabilirsiniz.

Kumpir tarifi kumpir nasıl yapılır, Kumpir tarifi ve yapımı, Kumpir en kolay nasıl yapılır?
Kumpir tarifi kumpir nasıl yapılır, Kumpir tarifi ve yapımı, Kumpir en kolay nasıl yapılır?,

İstanbul Ortaköy’ün en meşhur yiyeceklerinden biri olan kumpiri evde kendi malzemelerinizle yapmak ister misiniz? İşte tadına doyulmaz ve deneyen herkesin lezzetine hayran kalacağı harika bir kumpir tarifi… Üstelik yapımı da oldukça pratik. Kumpirin içine sucuk, mısır, zeytin, kısır ve çeşitli salatalar ilave edebilirsiniz. Bu sizin istediğinize ve evde hazırlayacağınız malzemelere bağlıdır. Sizler için hazırladığımız malzemeler ile de enfes bir kumpir hazırlayabilirsiniz.

Kumpiri sardığınız yağlı kağıt biraz yanacağından bundan rahatsız olursanız, 200 derecede 1,5 saat pişirebilirsiniz. Fakat patatesin kabukları yenmediğinden dışını sardığınız kağıdın hafif yanması problem olmayacaktır.

Evde çok pratik nefis tadıyla kumpir tarifi

Malzemeler

  • 1 patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya 1 yemek kaşığı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 avuç rende kaşar
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 5 çorba kaşığı garnitür
  • 1 salatalık turşusu
  • 2 ev yapımı sosis
  • Ketçap

Hazırlanışı

  1. 1 adet patatesi güzelce yıkayın ve kurulayın.
  2. 1 kare parça yağlı fırın kağıdına patatesi sarın.
  3. Patatesi saracak kadar yağlı kağıt boyutunda bir folyoya da sarın. Gelişi güzel sarabilirsiniz.
  4. Fırını alt üst 250 derecede ama asla fanı çalıştırmadan ısıtın.
  5. Ardından patatesi, fırının en alt tabanına koyun ve patateslerin hemen üzerine bir fırın tepsisi yerleştirip patatesleri sıkıştırın. 250 derecede 50 dakika pişirin.
  6. Patates piştikten sonra fırından alın ve sıcağı üzerindeyken tam patates boyutunda bir tabağa alın ve ikiye bölün.
  7. 1 yemek kaşığı kadar tereyağını alın ve patatesin içine atarak patatesin kenarlarından biraz kopararak tereyağı, 1 tutam tuzu ve patatesleri karıştırın.
  8. Üzerine 1 avuç kadar kaşar peynirini hemen rendeleyin ve patatesli tereyağı ile karıştırın. Bir süre sonra patates, kaşarın etkisiyle uzamaya başlayacaktır.
  9. 5 çorba kaşığı garnitürü bir karıştırma kabına alın ve üzerine 2 çorba kaşığı mayonezi ekleyin. Sonra bunu kumpirin içine dökün.
  10. Üzerine bir adet salatalık turşusunu ister küp küp isterseniz de yuvarlak şekilde doğrayıp ilave edin.
  11. 2 adet sosisi, kızgın tavada 2-3 dakika kızartın. Ardından sosisleri yuvarlak doğrayarak kumpirin üzerine serpin.
  12. En son üzerine ketçap mayonez ekleyerek servis edebilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...