Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2019 17:26

Kumru leziz kumru tarifi, Kumru tarifi ve Kumru nasıl yapılır

Kumru yemek için İzmir’e gidemeyeceksek, o zaman bizde lezzetli mi lezzetli, pratik mi pratik bir kumru yapmayalım mı? İşte ünlü şeflerden evde yapımı kolay ve lezzetli sınırları zorlayan bir kumru tarifi. Bundan sonra kumru yemek için İzmir’e gitmekten vazgeçebilirsiniz.

Kumru leziz kumru tarifi, Kumru tarifi ve Kumru nasıl yapılır
Kumru leziz kumru tarifi, Kumru tarifi ve Kumru nasıl yapılır,

Kumru yemek için İzmir’e gidemeyeceksek, o zaman bizde lezzetli mi lezzetli, pratik mi pratik bir kumru yapmayalım mı? İşte ünlü şeflerden evde yapımı kolay ve lezzetli sınırları zorlayan bir kumru tarifi. Bundan sonra kumru yemek için İzmir’e gitmekten vazgeçebilirsiniz.

Evde mükemmel kumru tarifi

Malzemeler

  • 1 adet somun ekmek
  • 10-12 dilim fıstıklı salam
  • 10-12 ince dilim sucuk
  • 1-1,5 boğum dil peyniri
  • 1 adet köy biberi
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 3 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates püresi

Servis için malzemeler

  • 3-4 parça acur turşusu
  • Ketçap
  • Mayonez

Hazırlanışı

  1. Bir adet bayat ekmeği alın ve üzerinden sanki kapağını kesermiş gibi ince ama kesilebilecek kalınlıkta bir dilim kesin. Ekmeği kesme tahtasına kıtırlı yeri yukarı bakacak şekilde koyup kıtırlı yerini çıkartıyoruz.
  2. Ardından ekmeğin en alt katmanına dokunmadan bıçağı ekmeğin ortasına kadar itip oval şekilde kesikler atarak ekmeğin iç kısmını kestiğimiz yerlerden kolay bir şekilde elimizle çıkartıyoruz.
  3. 1 adet köy peynirini ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Ardından ince ince küçük dilimler halinde doğrayın.
  4. Ekmeğin oyduğunuz yerine ve iç kenarlarına gelecek şekilde 3 yemek kaşığı domates püresini dökün. Ekmeğin iç kısmında her tarafının iyice ıslanması için elinizle domates püresini her yere yayın.
  5. 1,5 boğum kadar dil peynirini uzunlamasına ince teller haline getirin ve yarısından az fazlasını, ekmeğin içine dağınık bir şekilde ve asla bastırmadan dağıtın.
  6. 12 dilim kadar sucuğu da aralara yerleştirin.
  7. Üzerine dilimlediğiniz köy biberini serpin ver ekmeğin iç kısmında her yerine dağıtın.
  8. 12 dilim kadar salamı bir parmak kadar eni olacak şekilde dilimleyin ve bunları da ekmeğin içine dağınık olacak şekilde yerleştirin.
  9. Salmaların üzerine dil peynirinden kalan telleri de ekleyin ve salamlarla biraz karıştırın.
  10. Salamların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar domates püresi daha ilave edin.
  11. 1 tatlı kaşığı kadar da susam alın ve elinizle ekmeğin en üst katmanına serpin.
  12. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. İlk olarak ekmeği fırın taşına direk koyup 2-3 dakika kadar ekmeğin tabanının çıtırdamasını sağlayın.
  13. Ardından ekmeği fırın telini en üst rafa alarak buraya yerleştirin ve dil peynirleri eriyene kadar fırında tutun.
  14. En son fırından çıkan kumruya turşuları, ketçap ve mayonezini ekleyerek servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...