Tgrt Haber
20 Temmuz 2021 10:48

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır? Lezzetli yumuşak kavurma tarifi

Kurban bayramının olmazsa olmazı kavurma için hazırlıklar başladı. Kurban, ibadetini yerine getiren vatandaşlar ‘’Kurban etinden kavurma nasıl yapılır? Kavurma kaç saat pişirilmelidir? Kavurma malzemeleri nelerdir? Yumuşak kavurmanın püf noktaları nelerdir?’’ sorularını sormaya başladı.

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır? Lezzetli yumuşak kavurma tarifi
kavurma,,kavurma tarifi,,yumuşak kavurma,,kurban,,kurban etiyle kavurma,

Kurban Bayramı gelmesiyle birlikte kavurma hasreti de son buldu. Kurban ibadetini yerine getiren Müslümanlar kurban eti kullanarak yemek hazırlıklarına başladı. Uzmanlar kurban eti hakkında tavsiyelere ve dikkat edilmesi gerekenlere vurgu yaparken mutfaklardan lezzetli yemek kokuları gelmeye başladı. Peki kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Sağlıklı bir şekilde kavurma hazırlanmanın püf noktaları nedir? İşte lezzetli kavurma tarifi

KAVURMA MALZEMELERİ

Kurban Bayramı sofralarının aranan yemeği için hazırlıklar başladı. Kurban eti ile kavurma tarifi arayanlar hangi malzemeleri kullanmaları gerektiğini merak ediyor. Evde etten kavurma nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. Lezzetli kavurma tarifinde sert olmaması için pişirme yöntemi kadar malzemeler de önemli. Kavurma malzemeleri;

  • 1 kg dana (isteğe bağlı küçükbaş) kuşbaşı,
  • Orta büyüklükte bir adet soğan (arpacık soğan da kullanılabilir)
  • 4-5 diş sarımsak,
  • İsteğe bağlı tereyağ ya da sıvıyağ,
  • Tuz ve diğer baharatlar.

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır? Lezzetli yumuşak kavurma tarifi

YUMUŞAK KAVURMA TARİFİ

Kurban Bayramı geleneklerinden olan kavurma, Kurban Bayramı nedeniyle en çok merak edilen yemek tariflerinin başında geliyor. Kavurma, etin kavrularak pişirilmesidir. Kurban etinin belirli püf noktalara uyularak kavurulmasıyla elde edilen lezzetli bir yemektir. Kurban etiyle kavurma hazırlamak için;

  • Kurban etini kuşbaşı halinde doğrayın,
  • Yanmaz bir tavaya isteğe bağlı olarak tereyağ veya sıvıyağ ekleyin,
  • Etlerinizi yağ ile birlikte orta ateşte kavurun,
  • Yumuşak kavurma etinin renginin değişmesiyle öncelikle suyunu salması daha sonra o suyu çekmesi gerekiyor,
  • Soğan ve sarımsakları ekleyin,
  • Etler yumuşacık olup piştiğinde tuz ekleyin ve karıştırın.

KAVURMA PÜF NOKTALARI

Kavurma tarifi için dikkat edilecek küçük püf noktalar kavurmanızı daha yumuşak ve lezzetli hale getirebilir. Kurban etinin hemen pişirilmesinden dolayı sert olma ihtimali yüksektir. Bunun önüne geçmek için adımları dikkatli takip etmek önemlidir. Buna göre kavurma tarifi püf noktaları,

  • Kavurma pişirirken orta kısık ateşte pişirin. Bu yöntem etin hızlıca yanmasının ve sert olmasının önüne geçer,
  • Yumuşak kavurma için etini yıkamayın. Eti yıkamak hem bakteri oluşmasına hem de kavurmanın tadını kaçmasına neden olur,
  • Kavurmanızı tahta kaşıkla karıştırın,
  • Tencerenizi yapışmaz, yanmaz ve kalın tabanlı seçmeye çalışın,
  • Kavurma için hem tereyağ hem de sıvıyağ kullanın. Bu etin daha leziz ve yumuşak olmasına yardımcı olacaktır.

Kavurma tarifi ile ilgili soruları yanıtlamaya çalıştık. Siz de kavurma ile ilgili sorularını ve görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. İyi bayramlar! 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...