Tgrt Haber
07 Aralık 2018 11:28

Kurdeşen nedir belirtileri nelerdir nasıl geçer bitkisel evde tedavisi

Kurdeşen yani diğer adı ile ürtiker kendiliğinden geçen iyileşen bir cilt hastalığıdır. Kurdeşen nedir belirtileri nelerdir nasıl geçer bitkisel evde tedavisi

Kurdeşen nedir belirtileri nelerdir nasıl geçer bitkisel evde tedavisi
kurdeşen,alerji,stres,kaşıntı,cilt hastalıkları

Kurdeşen nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Kurdeşen yani diğer adı ile ürtiker kendiliğinden geçen iyileşen bir cilt hastalığıdır. Öncelikle kaşıntı, döküntü gibi belirtiler ile ciltte kendini belli eder. Deride hafif kabarık şekilde pembe veya kırmızı kabarıklıklar oluşturur. Kurdeşen döküntüleri tek tek ya da toplu bir şekilde bir arada ortaya çıkabilir. Tam geçti derken başka bir yerde tekrar ortaya çıkabilir. Kendiliğinden geçtiği bilinse de altında yatan nedenleri bilmekte fayda vardır. Makalemizde  kurdeşen nedir belirtileri nelerdir neden olur nasıl geçer bitkisel evde tedavisi varmıdır gibi birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz

Kurdeşen Neden olur ?

Alerjik bir reaksiyona bağlı oluşup oluşmadığı tespit edilmelidir. Anafilaksi adı verilen alerjik duruma bağlı oluşan kurdeşen oldukça ciddi sonuçlara neden olabilecek hastalıklardan biridir.

Kurdeşen nedenleri nelerdir?

Kurdeşene birçok şey neden olabilir. Genelde alerjik reaksiyona bağlı görülür. İlaçların yan etkileri, yediğimiz gıdalar veya yoğun strese bağlı oluşabilir. Eğer ciltte oluşan şişlikler 6 hafta içinde geçmezse kronik kurdeşen ihtimali değerlendirilir. Uzman bir doktora muayene olmanız faydalı olacaktır. Çölyak hastalığı, cilt veremi, tip 1 diyabet, romatizmal eklem iltihabı, tiroid hastalıkları gibi durumlar kronik kurdeşen oluşumuna sebep olan nedenlerdir.   Alerji, stres, dar kıyafetler giymek, enfeksiyon, aşırı derecede egzersiz yapmak, aşırı sıcak veya soğuk havaya maruz kalınması, terlemeye bağlı oluşan tahriş kurdeşen oluşumunu ortaya çıkmasına neden olan sebepler arasındadır.

Kurdeşen nasıl geçer Bitkisel evde tedavisi

Doktorunuzun yapacağı fiziksel muayene, kan sayım testi ve ihtiyaç görülürse alerji testinin sonuçlarına göre uygun görülen ilaçlarla tedavi edilerek geçer. Sorunlu bölgenin tahriş edilmesini önlemek, sıcak su kullanmamak, karbonatlı su ile duş almak akut ürtikeri hafifleterek rahatlık sağlar. Alerji ya da strese bağlı oluşan kurdeşende ilk olarak tetikleyici faktör ortadan kaldırılmalıdır. Alerjinin şiddetine göre iğne veya hapla tedavi tercih edilir. Strese bağlı kurdeşen de ise hastanın stres kaynağından uzaklaşması sağlanır.

Kurdeşen nefes darlığı yapar mı?

Ortaya çıkan belirtiler hafif bir rahatsızlıktan basınç hissine neden olabilir. Bunun yanında nefes borusunda meydana gelen ödeme bağlı olarak ağır bir nefes darlığına neden olur. Hatta bazı durumlarda ölümle sonuçlanan durumlarla karşılaşılabilir. Bu riskler göz önünde bulundurularak teşhis ve tedavi için mutlaka vakit kaybetmeden doktorunuza görünmeniz gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...