Tgrt Haber
24 Ocak 2020 12:18

Kuru patlıcan dolması, Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır, en kolay Kuru patlıcan dolması yapımı

İşte, tadı, tuzu, ekşisi tam yerinde nefis kuru patlıcan dolması tarifi… kur patlıcan dolması, Güneydoğumuza ait nefis bir yemektir. Özellikle Gaziantep’te oldukça fazla yapılır. Bir ana yemek olarak ikram etmektense daha çok kebap yemeklerini yanına ikram edilen bir çeşit meze görevi görmektedir. Yanına yoğurt ile de servis yapılabilir.

Kuru patlıcan dolması, Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır, en kolay Kuru patlıcan dolması yapımı
Kuru patlıcan dolması,Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır,en kolay Kuru patlıcan dolması yapımı

İşte, tadı, tuzu, ekşisi tam yerinde nefis kuru patlıcan dolması tarifi… kur patlıcan dolması, Güneydoğumuza ait nefis bir yemektir. Özellikle Gaziantep’te oldukça fazla yapılır. Bir ana yemek olarak ikram etmektense daha çok kebap yemeklerini yanına ikram edilen bir çeşit meze görevi görmektedir. Yanına yoğurt ile de servis yapılabilir.

Benzerlerine fark attıran kuru patlıcan dolması tarifi

Malzemeler

  • 20 adet kurutulmuş patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye su doldurun ve kaynatın.
  2. Üzerine 2 adet kadar kuru patlıcanları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar, patlıcanlar yumuşayana kadar haşlayın. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra suyun içerisinden alın.
  3. Bir pilav tenceresine, 1 çay bardağı zeytinyağını ilave ederek ısıtın. Üzerine 2 adet yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanlar hafif yumuşadığında, 4 diş sarımsağı küçük küçük doğrayarak, 1 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyerek kavurun. Güzelce yıkadığınız 1 su bardağı pirinci de ekleyerek kavurma işlemine birlikte devam edin.1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip devam edin.
  4. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek, tencerenin kapağı kapalı halde, pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
  5. Hafif ılınan ve pişen pirinçleri, kuru patlıcanların içine doldurun fakat 1 parmak boşluk bırakın.
  6. Kuru patlıcanları tencereye dizin ve üzerine 1,5 su bardağı suyu ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökerek, tencerenin kapağı kapalı vaziyette, kaynaya kadar orta ateşte pişirin.
  7. Kaynayan tencereyi en küçük ocakta kısık ateşte 40 dakika daha pişirin ve servis yapın.

En Kolay Dolma Tarifleri / Zeytinyağlı Kolay ve Leziz Dolma Tarifi 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...