• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    1191
  • up
    USD
    7.9427
  • up
    EURO
    9.4068
  • down
    GBP
    10.3834
  • up
    Altın
    487.026
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 13:26 Yorum : 0

Kuruyemişli armut tatlısı tarifi, Gelinim Mutfakta Kuruyemişli Armut Tatlısı nasıl yapılır

Kuruyemişli armut tatlısının, bir tv programında çıkması ile en merak edilen tatlılardan biri olma yolunda 1. Sıraya oturdu. İşte size programdaki ve klasik tarifi ile kuruyemişli armut tatlısı tarifi…

Kuruyemişli armut tatlısı tarifi, Gelinim Mutfakta Kuruyemişli Armut Tatlısı nasıl yapılır

Kuruyemişli armut tatlısının, bir tv programında çıkması ile en merak edilen tatlılardan biri olma yolunda 1. Sıraya oturdu. İşte size programdaki ve klasik tarifi ile kuruyemişli armut tatlısı tarifi…

Gelinim Mutfakta Kuruyemişli Armut Tatlısı

Malzemeler

  • 3 adet armut
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 150 gr yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı kavrulmuş file badem
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Hazır karamel sos

Hazırlanışı

  1. 3 adet armudu, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış olarak bir tavaya aktarın.
  2. Üzerine 1 çay bardağı esmer toz şeker, 150 gr tereyağı, badem, fındık ve fıstığı, kalan tüm kuruyemişler eklenir. Yarım çay bardağı da su eklenerek, armutlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Armutlar soğuduğunda servis tabaklarına alın. Üzerine pudra şekeri ile yoğurdu karıştırarak dökün.
  4. Yoğurdun da üzerine karamel sos gezdirip servis edin.

Tam Tadında Kuruyemişli Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 2 armut
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı pirinç Antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş file badem
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Hazır karamel sos

Hazırlanışı

  1. Armutları güzelce yıkayın ve küp küp doğrayın.
  2. 1 çay bardağı esmer toz şekeri, 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı suyu ilave edin. Armutlar suyunu çekecektir ve yumuşayacaktır.
  3. Armutları servis kabına alın. İyice ılınan ve soğumaya başlayan armutların üzerine pudra şekeri ile süzme yoğurdu karıştırıp çırpın ve ardından tatlının üzerine dökün.
  4. En son yoğurdun üzerine karamel sos döküp servis yapabilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber