Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2020 13:26

Kuruyemişli armut tatlısı tarifi, Gelinim Mutfakta Kuruyemişli Armut Tatlısı nasıl yapılır

Kuruyemişli armut tatlısının, bir tv programında çıkması ile en merak edilen tatlılardan biri olma yolunda 1. Sıraya oturdu. İşte size programdaki ve klasik tarifi ile kuruyemişli armut tatlısı tarifi…

Kuruyemişli armut tatlısı tarifi, Gelinim Mutfakta Kuruyemişli Armut Tatlısı nasıl yapılır
Kuruyemişli armut tatlısı tarifi, Gelinim Mutfakta Kuruyemişli Armut Tatlısı nasıl yapılır,

Kuruyemişli armut tatlısının, bir tv programında çıkması ile en merak edilen tatlılardan biri olma yolunda 1. Sıraya oturdu. İşte size programdaki ve klasik tarifi ile kuruyemişli armut tatlısı tarifi…

Gelinim Mutfakta Kuruyemişli Armut Tatlısı

Malzemeler

  • 3 adet armut
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 150 gr yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı kavrulmuş file badem
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Hazır karamel sos

Hazırlanışı

  1. 3 adet armudu, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış olarak bir tavaya aktarın.
  2. Üzerine 1 çay bardağı esmer toz şeker, 150 gr tereyağı, badem, fındık ve fıstığı, kalan tüm kuruyemişler eklenir. Yarım çay bardağı da su eklenerek, armutlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Armutlar soğuduğunda servis tabaklarına alın. Üzerine pudra şekeri ile yoğurdu karıştırarak dökün.
  4. Yoğurdun da üzerine karamel sos gezdirip servis edin.

Tam Tadında Kuruyemişli Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 2 armut
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı pirinç Antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş file badem
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Hazır karamel sos

Hazırlanışı

  1. Armutları güzelce yıkayın ve küp küp doğrayın.
  2. 1 çay bardağı esmer toz şekeri, 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı suyu ilave edin. Armutlar suyunu çekecektir ve yumuşayacaktır.
  3. Armutları servis kabına alın. İyice ılınan ve soğumaya başlayan armutların üzerine pudra şekeri ile süzme yoğurdu karıştırıp çırpın ve ardından tatlının üzerine dökün.
  4. En son yoğurdun üzerine karamel sos döküp servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...