• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    92071
  • up
    USD
    6.7645
  • up
    EURO
    7.3101
  • up
    GBP
    8.303
  • down
    Altın
    361.495
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 27.02.2020 - 17:18 Yorum : 0

Kuşkonmaz tarifi tavada ve fırında kuşkonmaz tarifleri

Kuşkonmaz genellikle, çok evimizde yaptığımız bir sebze değildir fakat evde bir kere yapan da sürekli kuşkonmaz pişirmektedir çünkü lezzeti efsanedir. Kuşkonmazlar hem yapmak oldukça pratik olduğundan hem de yoğun bir vitamin ve mineral deposu olduğu için çok faydalı olduğundan tercih edilmektedir. Ayrıca inanılmaz bir C vitamini kaynağıdır. Kuşkonmaz, görüntüsünden tahmin edilemeyecek derecede lezzetli bir sebzedir. Tüm bunların yanı sıra kuşkonmaz, çoğu yemeğin yanına oldukça fazla yakışmaktadır. Örneğin, salatalara çok fazla yakışıyor, et, tavuk veya balık yemeklerinin yanına inanılmaz yakışmaktadır.

Kuşkonmaz tarifi tavada ve fırında kuşkonmaz tarifleri

Kuşkonmaz genellikle, çok evimizde yaptığımız bir sebze değildir fakat evde bir kere yapan da sürekli kuşkonmaz pişirmektedir çünkü lezzeti efsanedir. Kuşkonmazlar hem yapmak oldukça pratik olduğundan hem de yoğun bir vitamin ve mineral deposu olduğu için çok faydalı olduğundan tercih edilmektedir. Ayrıca inanılmaz bir C vitamini kaynağıdır. Kuşkonmaz, görüntüsünden tahmin edilemeyecek derecede lezzetli bir sebzedir. Tüm bunların yanı sıra kuşkonmaz, çoğu yemeğin yanına oldukça fazla yakışmaktadır. Örneğin, salatalara çok fazla yakışıyor, et, tavuk veya balık yemeklerinin yanına inanılmaz yakışmaktadır.

Kuşkonmaz, kıymeti yurt dışında da bilinen bir sebzedir. Çok sağlıklı olması nedeniyle özellikle Amerika ‘da nerdeyse her yemeğin yanına servis edilmektedir.

Fırında kuşkonmaz tarifleri

Et yemeklerinin yanına atarak, yemek tabağında etlerinizi çok daha güzel servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 15 adet kuşkonmaz
  • ½ limon suyu
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

  1. Kuşkonmazların beyaz yerlerinden, bizim bir parmağımızın bir boğumu uzunluğunda bu da hemen hemen birkaç santimetreye tekabül ediyor, kopartın. Güzelce yıkayıp kurulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
  2. Üzerine karabiber ve az tuz serpin. Tuzu fazla eklememeli ki peynir de ekleneceği için tuzlu olmasın.
  3. Birkaç yemek kaşığı zeytinyağını kuşkonmazların üzerine gezdirin.
  4. Kuşkonmazların yerlerini değiştirerek fırın tepsisinin içinden karıştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
  6. 10 dakika pişen kuşkonmazları, fırından çıkartın ve üzerine dilediğiniz kadar parmesan peyniri rendeleyin. Tepsiyi tekrar fırına atın ve 1,5 dakika bekleyin ve fırından çıkartın.
  7. Parmesanlar üzerinde eridikten sonra, bir servis tabağına alın ve üzerine yarım limonun da yarısını sıkın.

Kuşkonmaz tarifi tavada

Malzemeler

  • Kuşkonmaz
  • Sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Tavaya bir miktar zeytinyağını koyup biraz ısındıktan sonra üzerine kuşkonmazları ekleyin.
  2. Kuşkonmazları sürekli karıştırın ki zeytinyağı kuşkonmazların her yerine gelsin.
  3. Daha sonra üzerine tuzu, kırmızı toz biber, minik minik doğradığınız sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın ve tavanın üzerine bir kapak kapatarak buharıyla da pişmesini sağlayın.
  4. Kuşkonmazlar dilediğiniz yumuşaklığa geldiğinde ocağın altını kapatın ve kuşkonmazları servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde servis yapın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber