Tgrt Haber
19 Ekim 2019 12:08

Lazanya nasıl yapılır, Lazanya tarifi, Kıymalı Lazanya nasıl yapılır tarifi

Lazanyayı, eğer yazın yapıyorsanız, yaz domateslerinden kullanın fakat eğer kışın veya güzel domatesler edinemediyseniz o zaman domates sosu kullanmayı tercih edin. Tatsız domatesler ile yapacağınız lazanyanın lezzeti, bundan etkilenir. Eğer lezzetli ve güzel domateslerden yaptıysanız gerçekten bunu lazanyanızı yerken hissedebilirsiniz.

Lazanya nasıl yapılır, Lazanya tarifi, Kıymalı Lazanya nasıl yapılır tarifi
Lazanya nasıl yapılır, Lazanya tarifi, Kıymalı Lazanya nasıl yapılır tarifi,

Lazanyayı, eğer yazın yapıyorsanız, yaz domateslerinden kullanın fakat eğer kışın veya güzel domatesler edinemediyseniz o zaman domates sosu kullanmayı tercih edin. Tatsız domatesler ile yapacağınız lazanyanın lezzeti, bundan etkilenir. Eğer lezzetli ve güzel domateslerden yaptıysanız gerçekten bunu lazanyanızı yerken hissedebilirsiniz.

Lazanyayı kendiniz yapmak isterseniz de bunu yapmak oldukça zor olabilir. Kıvamı ve inceliğini iyi ayarlamanız gerekmektedir.

Malzemeler
•    170 gr lazanya
•    100 gr rendelenmiş kaşar

Beşamel Sosun Malzemeleri
•    Tepeleme 2 yemek kaşığı un
•    3 su bardağı süt
•    50gr tereyağı
•    1 çay kaşığı tuz
•    Bir tutam karabiber

Kıymalı Harcın Malzemeleri
•    300 gr kıyma
•    1 adet orta boy rendelenmiş havuç
•    2 adet rendelenmiş havuç
•    2 adet rendelenmiş domates
•    1 adet yemeklik doğranmış soğan
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    Yarım çay kaşığı karabiber
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
İlk olarak yağı, bir tavaya alın ve üzerine soğanı ve kıymayı ekleyerek güzelce renk değiştirene kadar 5 dakika gibi bir zaman kavurun.
Üzerine rendelediğiniz havuçları ekleyin ve 10 dakika daha kapağı kapalı vaziyette kavurun.
Domates rendesini de ilave edip iyice karıştırın.
Salça, tuz ve karabiberi de ekleyin ve yine karıştırın.
Üzerine yarım su bardağı su ilave edin ve 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin ve ardından soğumaya bırakın.

Beşameli hazırlamak için bir kaba tereyağını alın ve eritin.
Üzerine unu ilave ederek, kokusu çıkana kadar kavurun ve sütü yavaş yavaş ekleyin.
Kaynadıktan ve kıvam alana kadar çırpıcı ile sürekli karıştırmaya devam edin.
Karabiberi ve tuzu üzerine ilave edin ve soğuması için kenara alın.

Lazanya için fırın kabınızı güzelce yağlayın.
Beşamel sostan bir kepçe alarak, fırın kabının zeminini tümüyle kaplayın.
Üzerine kıymalı harçtan dökün.
 
Kıymanın üzerine 2 adet dikdörtgen veya sizin fırın kabınızın üzerini kapatacak kadar lazanya dizin.
Üzerine ince bir tabaka şeklinde kaplayacak gibi tekrar beşamel dökün. Kare bir borcam için bir kepçe yeterli oluyor.
Tekrar kıymalı harçtan serpin. Bunun hemen üzerine rendelenmiş kaşar serpin ve yine lazanya ile kapatın.
Bu şekilde lazanya ve kıymalı harcınız bitene kadar böyle devam edin ve en üst katında kaşar olacak şekilde bitirin.
200 derece, önceden ısıtılmış fırında 25 dakikaya yakın pişirin.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...