Tgrt Haber
28 May 2019 14:24

Leblebi Diyeti Leblebi de kaç Kalori var, Leblebi diyeti nasıl yapılır?

Leblebi, nohutların bir saate kadar yüksek ateşte kavrulmasıyla elde edilir. Çeşitli baharatlar eklenerek farklı tatlar elde edilir. Leblebi, kilo kaybına yardımcı olan protein ve lif bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Lifli olması bakımından sizi daha uzun süre daha tok tutar ve protein açlığını azaltır. İçindeki lif içeriği ayrıca sindirim sisteminize de iyi gelir.

Leblebi Diyeti Leblebi de kaç Kalori var, Leblebi diyeti nasıl yapılır?
leblebi diyeti,leblebi kaç kalori,sarı leblebi kaç kalori

2010 yılında nohut tüketimi için bir çalışma yapılmıştır. Sonuçlar, leblebi tüketiminin, 12 haftalık deney boyunca, 42 katılımcıda gıda tüketimini azalttığını göstermiştir. Aynı insanlardan daha sonra haftalarca düzenli diyetlerini yapmaları istendi. Sonuçlar, leblebi yedikten sonra doygunluk seviyesinin daha yüksek olduğunu gösterdi.

Ve bunu destekleyecek başka diğer bir çalışma da Appetite dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, düzenli olarak leblebi yemenin, kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Araştırma gösteriyor ki, günde 6 gram lif ve 7 gram protein içeren yarım fincan leblebi yiyen katılımcıların yüksek yağlı , düşük lifli gıdalardan daha az kalori tükettiğini ancak leblebi yemeyi bıraktıktan sonra daha az sağlıklı yiyeceklerle daha fazla atıştırmaya başlamaktadırlar. Buna göre, leblebi tüketimi sağlıksız atıştırmalıkların kullanımını da azaltmaya yardımcı ve aynı zamanda ana öğünlerinizde sizi daha az yemeye sevk eden bir atıştırmalıktır.

Leblebinin Diğer Faydaları

Leblebi Diyeti Leblebi de kaç Kalori var, Leblebi diyeti nasıl yapılır?

Şeker seviyesini düşürür

Glisemik indeks, gıdaları kan şekeri seviyemizi ne kadar arttırdıklarına göre sıralar. Bu nedenle, kan şekerinin şiddetli bir şekilde artmasını önlemek için glisemik indeksi yüksek yiyeceklerden kaçınmanız önerilir. Harvard Tıp Fakültesine göre leblebi, 10'luk bir indekse sahip olup, soya fasulyesi ve mercimek gibi diğer fasulyelere göre oldukça düşüktür.

Leblebi Diyeti Leblebi de kaç Kalori var, Leblebi diyeti nasıl yapılır?

Kalp sağlığını iyileştirir

Leblebideki yüksek lif, potasyum, C vitamini ve B-6 vitamini içeriği kalp sağlığını destekler. Leblebi, kandaki kolesterol miktarını düşürmeye yardımcı olan ve böylece kalp hastalığı riskini azaltan yadsınamayacak miktarda lif içerir.

İltihabı azaltır

Leblebideki kolin; uyku, kas hareketi, öğrenme ve hafızayı iyileştirmeye yardımcı olur. Kolin ayrıca hücresel zarın yapısının korunmasına yardımcı olur, sinir uyarılarının iletilmesine ve yağ emilimine yardımcı olur ve kronik iltihabı azaltır.

Leblebi ve nohut türleri, süt ve yoğurtla aynı miktarda kalsiyum seviyesine sahiptir.

Ayrıca bunlar; yüksek kaliteli protein, folik asit, manganez, demir, bakır, magnezyum ve molibden içerir.

Leblebi Diyeti Leblebi de kaç Kalori var, Leblebi diyeti nasıl yapılır?

Nasıl tüketirsiniz?

Vejetaryenler düzenli diyetlerinde sağlıklı miktarda protein elde etmek için nohut ve leblebi türlerini pirinç veya tam tahıllarla rahatlıkla karıştırabilirler.

Leblebi kalorileri (100 gram porsiyon)

Kalori: 164

Proteinler: 8.9 g

Yağ: 2,5 g

Lifler: 8.6

Demir: 2.8 mg

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...