Tgrt Haber
24 Eylül 2022 02:07 - Güncelleme : 24 Eylül 2022 02:16

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?

Cildinizin daha pürüzsüz bir hale gelmesini istiyorsanız C vitamini deposu olan limondan gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz. Bu makalemizde sizler için: "Yüze her gün limon sürmek zarar verir mi? Limon yüzde kaç dakika kalmalı? Limon yüze nasıl uygulanır? Limon yüzü güzelleştirir mi?" gibi merak edilen ve araştırılan tüm soruların cevaplarını derledik. Keyifli okumalar...

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?
cilde limon sürmek,cilde limon sürülür mü?,limon cilde faydalı mı?,cilt için limon kürleri

Eskiden limon, en çok saçlara jöle, gözler için de göz kuruluğunu ve gözde oluşan iltihaplar için kullanılırdı. Aslında tam anlamıyla bir C vitamini deposu olan limonun, cilde de faydaları var.

C vitaminin asidik özelliği olmasından dolayı limonun da doğal olarak beyazlatma etkisi var. Limonu cilt için evde yüz bakım maskesi olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Limon, hem sivilcelere hem yüzdeki lekelere hem de cildi beyazlatmada kullanılabilir.

Nasıl mı? İşte cevapları...

Cildi Beyazlatmak için Limon Nasıl Kullanılır?

Cildinizin rengini açmak, istenmeyen lekeleri gidermek için limonu evde kendiniz de kür veya maske şekline getirip kullanabilirsiniz.

Uzakdoğu olarak bilinen ve beyaz tenleriyle ünlü Japon kadınlarının etkili cilt beyazlatma yöntemleri arasında tercih ettikleri limon içerikli doğal maskeleri gelin hep birlikte inceleyelim...  

limon cilde faydalı mı

Süt - Bal - Limon Kürü Yapımı Kullanımı

Süt, bal ve limondan oluşan ve yüzünüzün tamamına yetecek miktardaki karışımı krem kıvamına gelinceye kadar cam bir kapta tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırlanan karışımdan yüzünüze uyguladıktan yaklaşık 2 saat sonra ılık su ile yıkamanız ve nemlendirici olarak zeytinyağı veya badem yağı kullanabilirsiniz.

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?

Zerdeçal Limon Suyu Yapımı Kullanımı

Cilt lekesine, sivilce köklerini kurutmaya çok iyi gelen zerdeçalın toz haline 1 ya da 2 adet limon sıkarak iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışım krem kıvamına gelince yüzünüze parmaklarınızla uygulayın.

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?

Limon Dilimleri ile Doğrudan Uygulama

Dilimlenmiş limonu direk cildinize sürüp uyuduğunuzda sabah cildinizin renginde açılma olduğunu fark edeceksiniz. Bu pratiği çok sık tavsiye etmiyoruz. Çünkü limon içindeki asit sebebiyle uzun vadede cilde başka zararlar verebilir.

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?

Yumurta Akı - Kil - Limon Maskesi Yapımı Kullanımı

Protein bakımından oldukça zengin olan yumurta akının botox etkisi de çok meşhurdur. Anti-aging’in doğal bir malzemesi olan yumurta akını bolca limon suyu ile karıştırıp C vitamininin nimetlerinden yararlanabilirsiniz.

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?

Karbonat Limon Macunu Yapımı ve Uygulama

Karbonat ve limon karışımını cilt için önerdiğimizi düşünmeyin, ama yüzün en önemli görünür kısmı olan dişleriniz için estetik bir uygulama yapmak isterseniz limon ve karbonatın dişlerinizi bembeyaz ettiğini söyleyebiliriz.

Beyaz dişler yüzün canlı ve aydınlık görünmesini, sizin de sağlıklı ve bakımlı görünmenizi sağlayacaktır.

limon cilde faydalı mı

Limonun Cilde Tüm Faydaları ve Cilt Beyazlatma Üzerinde Etki Mekanizması

Limonun cildi beyazlatma etkisinin var olduğu kesinlikle biliyor ancak bu etkinin elde edilebilmesi için hazırlanan maskelerin uzun süreli olarak ve düzenli bir biçimde kullanılması gerekiyor. Aksi takdirde sonuçlar hüsran oluyor. Ayrıca limonun cildinizdeki etki mekanizmasını da tanımak ve ten rengi beyazlatma şeklini bilmek de tedavi sırasında yardımcı bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Cilt Lekelerini Geçirerek Yüzü Beyazlatır

Limonun cildinizde çıkan güneşin UV ışınlarından kaynaklı oluşturduğu lekelerden, sivilce izlerine kadar pek çok yüz lekesine iyi gelme etkisi vardır. Uzun vadede kullanımında tamamen geçirmese de lekeleri oldukça azaltan limon sayesinde, yüzünüz daha berrak, pürüzsüz ve aydınlık olacağı için cildiniz daha beyaz görünecektir.

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?

Sivilcelere İyi Gelerek Yüzü Berraklaştırır

Sivilce izlerine olduğu gibi, sivilcelerin kendisine de doğrudan iyi gelen limonlu maskeler ile daha pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Siyah Noktaları Geçirir

Yüzde oluşan siyah noktaların patır patır dökülmesini ve cildinizde beyazlama görmek istiyorsanız mutlaka dilimlenmiş limonla maskeyi deneyin.

cilde limon sürülür mü

Limon Suyu Melanin Üretimini Yavaşlatır

Ciltte melanin denilen renk hormonunu en çok limon hareketlendirir. Ciltde sürüldüğünde melanin hormonunun üretimi yavaşlar ve hiperpigmentasyonun yani renk değişimleri, kararmaların büyük ölçüde önüne geçmiş olursunuz.

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?

Kolajen hormonunu harekete geçirir

Limon, kolajen hormonunu hareketlendirerek cildin daha gergin, daha temiz ve canlı kalmasını sağlayarak güzelliğinize güzellik katacaktır.

Peeling etkisi ile ölü deriyi soyarak beyazlatır

Ciltte oluşan ölü deriye doğal peeling yaparak, koyulaşmış, yıpranmış cansız teni dökerek altından daha beyaz bir cilt çıkmasına neden olur. 

Limon Yüze Sürülür Mü? Limonun Cilde Faydaları Neler?

Yüze her gün limon sürmek zarar verir mi?

Aslında çok eski zamanlardan beri doğal cilt bakımında kullanılan limonla gün içinde yüzünüze sürüp temizleyebilirsiniz. Fakat limonun her gün yüze uygulanması ki özellikle hassas kişilerde cilde zarar verebilir. Bu sebeple 2 günde bir uygulaması daha doğru olur.

Limon yüzde kaç dakika kalmalı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sevcan17 Mart 2023 22:56

Limon suyunu cilde sürmek beyazlatirmi

Sonraki Haber Yükleniyor...