• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114488
  • up
    USD
    6.141
  • up
    EURO
    6.6419
  • up
    GBP
    7.9566
  • up
    Altın
    329.798
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 26.01.2020 - 14:20 Yorum : 0

Limonata nasıl yapılır, Limonata yapımı ve limonata tarifi

Şimdilerde meyve ve sebzeleri kapladıkları parafin, onların dışında beyaz bir kalıntı bırakmaktadır. Bu da limonatada, tadını veren kabuğun lezzetini kesecektir. Bu bakımdan limonlarınızı parafinden kurtarmak için birkaç saat sirkeli suda bekletin veya tek tek bir bıçak yardımı ile kabuğuna sürte sürte bu donmuş muma benzeyen kabukları kaldırıp atın.

Limonata nasıl yapılır, Limonata yapımı ve limonata tarifi

Şimdilerde meyve ve sebzeleri kapladıkları parafin, onların dışında beyaz bir kalıntı bırakmaktadır. Bu da limonatada, tadını veren kabuğun lezzetini kesecektir. Bu bakımdan limonlarınızı parafinden kurtarmak için birkaç saat sirkeli suda bekletin veya tek tek bir bıçak yardımı ile kabuğuna sürte sürte bu donmuş muma benzeyen kabukları kaldırıp atın.

Limonata yapımının püf noktaları

  1. Limonlarınızda varsa parafini kazıyın veya sirkeli suda bekleterek temizleyin.
  2. Mümkünse rendelediğiniz kabuklarla şekeri karıştırıp bir süre yoğurduğunuzda bir gece bekletin.
  3. Limonları rendelerken beyaz kısmına inmeden rendeleyin ki acısı gelmesin.
  4. Bu işlemden sonra limonata yapmaya başlayabilirsiniz.
  5. Kumkat, melisa, mandalina veya limon otundan birer parça havanda ezip limonataya dahil edebilirsiniz. Farklı lezzette bir limonata elde edebilirsiniz.

Serinleten bir tarif evde limonata yapımı

Malzemeler

  • 10 adet limon
  • 2 su bardağı toz şeker (az şekerli isterseniz 1 su bardağı ekleyebilirsiniz)
  • 5 su bardağı içme suyu
  • 1/2 demet nane

Hazırlanışı

  1. Limonları güzelce yıkayın. Gerekirse sirkeli suda da bekletebilirsiniz.
  2. Bir rendenin ince tarafı ile limonların kabuklarını rendeleyin fakat limonların beyaz kısmına inmeden rendeleyin. O kısımlarını rendelerseniz, limonatanız acı olacaktır.
  3. 10 adet limondan, 4 tanesinin suyunu sıkın. Geri kalan 6 tane limonu küçük küçük doğrayın.
  4. Sıktığınız 4 adet limonun suyunu bir karıştırma kabına alın ve üzerine 2 su bardağı toz şekeri ilave ederek, bir çırpma teliyle şeker eriyene kadar karıştırın.
  5. Şeker eridikten sonra üzerine, rendelediğiniz limon kabuklarını, minik minik doğradığınız limon parçalarını ve yarım demet nanenin yapraklarını ilave edin ve şeker tamamen eriyene kadar iyice yoğurun. Ayrıca, bu karışım hazır olduğunda limonun suyu iyice çıkmış olacaktır.
  6. Sonra bir tel süzgece koyup, altına bir büyük kase koyarak, kaşık ile bastırarak, tüm malzemeyi iyice ezerek tüm suyunu çıkartın.
  7. Çıkarttığınız suyun üzerine 5 su bardağı içme suyu ekleyin ve buzdolabında mümkünse bir gece dinlendirin.
  8. Ertesi gün servis ederken üzerine 2 su bardağı buz ilave edin ve servis edin.

Refika’dan harika bir limonata tarifi

Malzemeler

  • 5 adet limon
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 litre su

Hazırlanışı

  1. 5 adet limonu güzelce yıkayın ve rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
  2. Bir büyük kaseye rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin ve üzerine 3 çorba kaşığı şekeri ekleyin. Bir tahta kaşığın tersi ile şekerin çıtır çıtır sesleri gidene kadar ezin. Dilerseniz bir gece bu şekilde bekletebilirsiniz.
  3. Rendelediğiniz 5 adet limonun sularını da sıkın ve ezdiğiniz kabuklu şekerli karışıma ekleyin.
  4. Üzerine 1 litre içme suyu ekleyin.
  5. Bir tel süzgeç koyduğunuz kasenin içine limonatayı süzün ve limonatanız hazır. Dilerseniz su yerine soda da ekleyebilirsiniz. Şeker yerine bal ekleyebilirsiniz.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber