Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2020 12:19

Lokma tatlısı nasıl yapılır, Lokma tatlısının püf noktaları, En kolay lokma tatlısı yapımı

Lokmayı son zamanlarda, gezen lokmacı arabalarından bilirsiniz. Öyle lezzetlidir ki lokmacı arabalarının önünde uzun kuyruklar olur. Bu lezzetli tatlı lokmaları evlerimizde de kolaylıkla yapabiliriz. Özellikle sıkma torbasının size vereceği kolaylığa ve rahatlığa inanamayacaksınız. Sadece sıkma torbası ve mutfak makasıyla birlikte kalan tüm malzemeler, evdeki malzemelerledir.

Lokma tatlısı nasıl yapılır, Lokma tatlısının püf noktaları, En kolay lokma tatlısı yapımı
Lokma tatlısı nasıl yapılır, Lokma tatlısının püf noktaları, En kolay lokma tatlısı yapımı,

Lokmayı son zamanlarda, gezen lokmacı arabalarından bilirsiniz. Öyle lezzetlidir ki lokmacı arabalarının önünde uzun kuyruklar olur. Bu lezzetli tatlı lokmaları evlerimizde de kolaylıkla yapabiliriz. Özellikle sıkma torbasının size vereceği kolaylığa ve rahatlığa inanamayacaksınız. Sadece sıkma torbası ve mutfak makasıyla birlikte kalan tüm malzemeler, evdeki malzemelerledir.

Evde lezzetli bir lokma tarifi tam tadına

Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kızartmak için:

  • 2,5 su bardağı sıvı yağı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

  1. 3,5 su bardağı bunu eleyin ve bir karıştırma kabının içine alıp ortasını havuz gibi açın. havuzun içine 1 paket kuru mayayı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin.
  2. Havuza 2 su bardağı ılık olacak şekilde suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı, ele yapışan cinste olacaktır. Biraz da cıvık kıvamlıdır.
  3. Hamurun kapağını kapatın veya streç ile kapatın ve dinlenmeye bırakın. Bu şekilde 1 saat dinlendirin.
  4. Diğer taraftan lokmalarınızın şerbetini hazırlamaya başlayalım. Bunun için bir tencerenin içine 2 su bardağı toz şekeri ve 1,5 su bardağı suyu alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve üzerine limonu damlatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alın.
  5. Mayalanan hamuru, bir sıkma torbasına doldurun. Kolay bir şekilde doldurmak için sıkma torbasını bir büyük bardağa yerleştirin ve torbanın içini bu şekilde pratik bir şekilde doldurabilirsiniz.
  6. Yağı bir tavaya alın ve kızdırın. Ardından sıkma torbasından sıktığınız hamuru mutfak makası yardımı ile kesin ve kızartın.
  7. Kevgir ile kızgın yağdaki lokmaları alın. Hemen soğuması için kenara bıraktığınız şerbetin içine atın. Şerbet iyice soğumuş olmalıdır. Soğuk şerbetin içinde 10 saniye kadar tutup hemen alın.
  8. Üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz.

Lokma tatlısının püf noktaları

  1. Lokmaları hazırlamanın ilk yolu yağlı bir kaşık yardımıyla, kaşığın ucuna hamurdan alıp kızartma kabına bırakmak.
  2. Lokmaları kızartmanın ikinci yolu ise bir sıkma torbasıyla hazırlamak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...