Tgrt Haber
04 Nisan 2017 16:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

LYS 2017 başvuruları başladı mı | LYS başvuru kılavuzu | ÖSYM'den açıklama

ÖSYM'den LYS başvuruları hakkında son dakika açıklaması bugün geldi. LYS kılavuzunun dikkatle incelenmesi gerekiyor. İşte LYS 2017 başvuru kılavuzu ve son başvuru tarihi...

LYS 2017 başvuruları başladı mı | LYS başvuru kılavuzu | ÖSYM'den açıklama
lys 2017, lys başvuruları, lys başvuruları başladı mı,lys başvuru kılavuzu,

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabileceklerdir.  LYS'ler 81 il merkezi ile Lefkoşa'ya ek olarak; Ek'te yer alan ilçeler (LYS' lerin 81 il merkezi ve Lefkoşa'ya ek olarak yapılacağı ilçe sınav merkezleri listesi) birden fazla oturumda yapılacak. İşte LYS hakkında tüm detaylar...

ÖSYM'DEN LYS AÇIKLAMASI

Üniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans  Yerleştirme Sınavları'na (2017-LYS) başvurular başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Öğrenci Seçme ve  Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında gerçekleştirilen 2017 Yükseköğretime Geçiş  Sınavı'nda (YGS), puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar,   2017-LYS'ye başvurabilecek.  LYS, 81 il merkezi ile Lefkoşa'nın yanı sıra belirlenen 34 ilçe sınav  merkezinde birden fazla oturumda yapılacak.

LYS SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

LYS'ye girmek isteyenlerin, bugünden itibaren 17 Nisan'a kadar başvuru  işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 18 Nisan'da mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan  "ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar  için 18 Nisan'da saat 23.59'da sona erecek.

Beş ayrı dalda düzenlenen LYS kapsamında sınav yapılacak alanlar,  tarihleri ve saatleri şöyle:

LYS'lerde sınav yapılacak alanlar:

Matematik Sınavı (LYS-1)

11 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10.00

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2)

17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10.00

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3)

18 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10.00

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)

10 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10.00

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5)

17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 14.30

DİKKAT!

Adaylar, saat 10.00'da başlayan sınavlarda saat 09.45'ten sonra; saat 14.30'da başlayan sınavlarda saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

2017-LYS'ler de kısa cevaplı sorular da yer alacak olup kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardır.

KAYIT İŞLEMLERİ 

ÖSYM, başarısız kayıt işleminden sorumlu olmayacak. Adaylar, başvuru  işlemlerini yaptıktan sonra sınava ilişkin bilgilerini başvuru süresi içinde  (4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında) ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet  adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile değiştirebilecek.   Başvuru süresi tamamlandıktan sonra, bu bilgilerde değişiklik  yapılamayacak.   ÖSYS Kılavuzu, LYS'lere ilişkin tüm ilke ve kuralları, başvuru işlemi  aşamalarını kapsadığından, başvurudan önce kılavuzun dikkatle incelenmesi gerekiyor.

Bilgi güncelleme:

ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar, başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınava ilişkin bilgilerini (sınav merkezi tercihi vb.), başvuru süresi içinde(4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında) ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile değiştirebileceklerdir. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde değişiklik yapılamaz. Merkezimize gönderilen değişiklik/düzeltme taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Ek'te yer alan 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYS'lere ilişkin tüm ilke ve kuralları, başvuru işlemi aşamalarını kapsamakta olup adaylar, başvuru yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatle incelemelidir.

ÖSYM'den LYS başvuruları hakkında son dakika açıklaması bugün geldi. LYS kılavuzunun dikkatle incelenmesi gerekiyor. İşte LYS 2017 başvuru kılavuzu ve son başvuru tarihi...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...