2021-12-28 12:35:01

Magnolia nasıl yapılır? Magnolia tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

“Magnolia nasıl yapılır?” sorusu, dün akşam yayınlanan Masterchef 2021 yarışmasında yarışmacıların yapmış olduğu tarifle en sık sorulan sorular arasında yerini aldı. New York menşeili bir tatlı olan Magnolia, hafif tadı ve kolay tarifiyle sevilen lezzetler arasında yer alıyor. MasterChef 2021 yarışmasında ödül oyunu menüsünde yer alan Magnolia tarifi en sık aratılan tarifler arasında yer alıyor. İşte Magnolia tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Magnolia nasıl yapılır? Magnolia tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

MasterChef 2021 yarışmasının dün akşam yayınlanan bölümünde, ödül oyunu menüsünde yer alan Magnolia, yapılışı ve görünümüyle izleyicinin beğenisini topladı. New York’tan ünlenen bir tatlı olan Magnolia, tadı, yapılışı ve görüntüsüyle en sevilen tatlılar arasında yer alıyor. Dün akşam MasterChef yarışmacılarının ödül oyun için yapmış olduğu Magnolia, izleyiciler tarafından da büyük bir beğeni topladı. Tatlının tarifini ve yapılışını merak eden vatandaşlar, “Magnolia nasıl yapılır?”, “Magnolia tarifi nasıldır?”, “Magnolia malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?” sorularına cevap arıyor. Beğenilen Magnolia tarifini ve yapılışını sizler için derledik…

MAGNOLIA TARİFİ VE MALZEMELERİ

Masterchef 2021 yarışmasında ödül oyununda yaoılan Magnolia tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 paket süt kreması
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket bebe bisküvisi (ya da petibör)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 10 adet çilek
  • 2 adet muz
  • 1 paket toz vanilya

MAGNOLIA NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir tencereye nişasta, un, şeker, yumurta ve vanilya eklenir. Üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir ve bir çırpma teli yardımıyla karıştırılır. Elde edilen karışım ocağa alınarak karıştırma işlemine devam edilir. Topaklanma olmaması için özen gösterilerek karıştırılır. Muhallebi kıvamı almaya başlayan karışım, kaynamaya başlayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuma işlemi gerçekleşince için bir paket süt kreması ilave edilerek karıştırılır.

Ayrı bir yerde muz ve çilekler dilimlenir. Bisküviler de incecik olana kadar robottan geçirilir. Daha sonra magnolia kuplarına önce muhallebi koyulur. Üzerine kupların kenarlarına gelecek şekilde meyveler dizilir. Ardından bisküvi kırıntıları ilave edilerek yeniden muhallebi dökülür. Kalan bisküviler de en üstlerine paylaştırılır. İsteğe göre Antep fıstığı ve çikolata rulosuyla süslenerek servis edilir. Magnolia hazır. Afiyet olsun…

MAGNOLIA PÜF NOKTASI

Magnolia’nın daha kıvamlı ve daha lezzetli olabilmesi için bazı püf noktaları bulunmaktadır. Magnolianızın kuplara yerleşiminden sonra 4 saat kadar buzdolabında bekletilmesi yerinde olacaktır. Bu şekilde bisküviler muhallebi ile birleşerek yumuşamayacak ve sunum daha lezzetli bir şekilde gerçekleştirilecektir. Ayrıca tatlının 48 sat içinde tüketilmesi de yine bu açıdan önemlidir.

Etiketler