Tgrt Haber
31 Ekim 2019 09:58

Makarna nasıl tarifi ve nasıl yapılır, Makarna pişirmenin püf noktaları

Püf noktaları ile herkesin bildiğinden farklı ve daha lezzetli bir makarna yapmak için sizlerle detaylı bir makarna tarifi paylaşıyoruz. Bunun hemen ardından, damaklara lezzet veren ve görüntüsüyle gözlere hitap eden kıymalı makarna tarifi bulunmaktadır.

Makarna nasıl tarifi ve nasıl yapılır, Makarna pişirmenin püf noktaları
Kıyma soslu makarna tarifi,

Püf noktaları ile herkesin bildiğinden farklı ve daha lezzetli bir makarna yapmak için sizlerle detaylı bir makarna tarifi paylaşıyoruz. Bunun hemen ardından, damaklara lezzet veren ve görüntüsüyle gözlere hitap eden kıymalı makarna tarifi bulunmaktadır.

Makarna pişirmenin püf noktaları

  • Makarna pişireceğiniz tencereyi büyük seçerseniz, bu makarnalarınızın birbirine yapışmasını önleyecektir.
  • Makarna suyunuzun bol olmasına dikkat ederseniz de makarnanızın lezzetli olmasını sağlarsınız.
  • Makarna suyu kaynamadan tuz ve yağını ilave etmeyin.
  • Tuz ölçüsü, 5 su bardağı suya, 1 yemek kaşığı silme tuz olacak şekilde ayarlanmalıdır.
  • Makarna suyu fokurdadıktan sonra makarnaları atınız.
  • Makarnanızı, asla kısık ateşte değil orta ateşte pişirmeniz gerekir.
  • Kendinize soslu makarna hazırlamak üzereyseniz, haşladığınız makarna suyundan bir su bardağı ayırarak daha sonra sosa bu sudan ilave edin. Bu sosunuzun daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Makarna nasıl tarifi ve nasıl yapılır, Makarna pişirmenin püf noktaları

Makarna nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 8 su bardağı su
  • Yarım paket makarna
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye suyu ekleyin ve kaynatın.
  2. Suyun içine tuz ve sıvı yağı ekleyin.
  3. Kaynayan suya makarnayı ekleyerek ara ara karıştırın. Makarna tenceresinin kapağını kapatmayın aksi halde taşacaktır.
  4. Özellikle makarnalar içinde çubuk makarnalar birbirine daha çabuk yapışabileceğinden, özellikle bu makarnayı sık sık karıştırın.
  5. Makarnanın piştiğini, tahta kaşık üzerine aldığınız makarnaya çatala batırmaya çalışarak anlayabilirsiniz.
  6. Pişirdiğiniz makarnaların süzgeçte suyunu süzün ve süzgeçte iken üzerine soğuk su döküp, süzgecin altından çıkmasını sağlayın. Bu işlem, makarnanızın hamur haline gelmesini önleyecektir.
  7. Makarna tenceresi bu aşamada boş olacaktır. Üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve erittikten sonra üzerine makarnaları ekleyin.

Kıyma soslu makarna tarifi

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • Yarım paket domates sosu (püre)
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk su bardağı makarnanın kaynayan suyundan
  • Tuz, kırmızı toz biber

Hazırlanışı

  1. Makarnayı yukarıdaki püf noktalara dikkat ederek hazırlayınız.
  2. Sosu için, bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın üzerine kıymayı ekleyin ve kavurun.
  3. Üzerine küçük küçük doğradığımız yeşil biberi ekleyin.
  4. Domatesi sosu hazır kullandıysanız direk tavaya ekleyebilirsiniz. Domates kullanacaksanız, domateslerin kabuklarını soyun ve onu da küçük küçük doğrayarak sosa ilave edin. 2-3 dakika kadar soteleyin.
  5. Havuçları rendeleyin ve makarnanın haşlama suyundan ayırdığınız suyu ekleyin. Kapağını kapatın ve bu şekilde havuçlar pişene kadar ocakta tutun.
  6. Makarnayı hazırladıktan sonra üzerine kıymalı sosu ekleyerek servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...