Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2020 10:30

Makarna salatası tarifi, Makarna salatası tarifi ve en kolay makarna salatası nasıl yapılır

Makarna salatası, hemen hemen herkesin bildiği, yapımı oldukça kolay ve lezzeti çok fazla bir salata çeşididir. Bu salatayı misafirleriniz gelmeden önce hazırlayabileceğiniz gibi, misafirleriniz geldikten sonra bile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Özellikle habersiz misafirler için yapılabilecek en kolay salatalardan biridir.

Makarna salatası tarifi, Makarna salatası tarifi ve en kolay makarna salatası nasıl yapılır
makarna salatası nasıl yapılır,,makarna salatası tarifi,

Makarna salatası, hemen hemen herkesin bildiği, yapımı oldukça kolay ve lezzeti çok fazla bir salata çeşididir. Bu salatayı misafirleriniz gelmeden önce hazırlayabileceğiniz gibi, misafirleriniz geldikten sonra bile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Özellikle habersiz misafirler için yapılabilecek en kolay salatalardan biridir.

Makarna salatasının içine haşlanmış tavukları didikleyerek ekleyebilirsiniz. Bu salatanızın tadına tat katacaktır. Makarna tercihini burgu makarna veya başka herhangi birinden yana da kullanabilirsiniz. Maydanoz yerine dereotu, normal yoğurt yerine süzme yoğurt da kullanabilirsiniz. Ayrıca taze nane gibi ferahlık veren bitkilerin taze hallerini de ekleyerek kendi el lezzetinizi katabilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım paket küçük düdük makarna
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 su bardağı garnitür sebzesi
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olabilir)
  • 5 adet orta boy kornişon yani salatalık turşusu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Derin bir tencereye 2 litre kadar su ilave edip kaynatın.
  2. Kaynayan suya tuz ekleyerek tuzu eriyene kadar karıştırın. Üzerine yarım paket makarnayı atıp makarnaları pişip yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
  3. Ayrı bir yerde közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayın. Eğer konserve biber kullanıyorsanız, 10 dakika kadar suda bekleterek kokusunun gitmesini sağlayın.
  4. 5 adet turşuyu küçük küçük küpler halinde doğrayın.
  5. Yarım demet maydanozu güzelce yıkayın ve ardından onları da küçük küçük doğrayın.
  6. Haşlanan ve suyunu süzdüğünüz makarnaları bir büyük karıştırma kabına alın ve üzerine kırmızı biberleri, salatalık turşularını, yarım demet maydanozu ekleyin.
  7. 2 su bardağı garnitürü 10 dakika temiz suda bekletin.  Ardından makarna karışımının üzerine ekleyin.
  8. Yarım su bardağı mısır, eğer konserve ise onları da temiz suda 10 dakika bekletip makarnaların üzerine ekleyin.
  9. Ayrı bir kap içinde 2 su bardağı yoğurdu tel bir çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. İçine 3 yemek kaşığı mayonezi, 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ve rendelediğiniz 1 diş sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın.
  10. Ardından yoğurt karışımınızı makarnaların üzerine ekleyerek birbiriyle karışana kadar fakat malzemeleri ezmeden karıştırın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...