Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2019 15:12

Makaron evde kolay makaron tarifi, Makaron tarifi ve yapımı

Türkiye’de de yaygınlaşan makaron sevenler gün geçtikçe artmaya başlıyor. İlk olarak makaron İtalya’da ortaya çıkmıştır. Paris'te, pastanelerin en ünlüleri 150 yıldır makaronlarıyla tanınmıştır. Peki, makaron tam olarak nedir, nasıl yapılır, makaron yapılışı için gerekli malzemeler neler?

Makaron evde kolay makaron tarifi, Makaron tarifi ve yapımı
makaron nasıl yapılır,,makaron tarifleri,

Türkiye’de de yaygınlaşan makaron sevenler gün geçtikçe artmaya başlıyor. İlk olarak makaron İtalya’da ortaya çıkmıştır. Paris'te, pastanelerin en ünlüleri 150 yıldır makaronlarıyla tanınmıştır. Peki, makaron tam olarak nedir, nasıl yapılır, makaron yapılışı için gerekli malzemeler neler?

Makaron yapmanın püf noktaları
1.    Makaronun renkli ve bu renklere göre de aromalı olmasını isterseniz, sıvı aroma katıcılar kullanabilirsiniz.
2.    Evdeki bademi çekilerek makaronda kullanılmamaktadır. Bu makaronların yağlanmasına sebep olur. Bunun yerine toz badem veya badem unu kullanmanız gerekir. Bunları da büyük marketlerde veya Eminönü’nde bulabilirsiniz.
3.    Badem ununu ve toz şekeri süzgeçten geçirerek, makaronlarınızın üzerinin daha pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.
4.    Makaronların arasına süreceğiniz ganajı, birkaç saat öncesinden veya bir gün öncesinden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz, bu dolgu maddesi donacağından makaronların yapıştırmanız daha kolay olacaktır.

Evde kolay makaron tarifi
Malzemeler
•    80 gram Yumurta Akı
•    160 gram Toz Şeker
•    140 gram Badem Unu
•    50 gram Pudra Şekeri
•    Gıda Boyası
Harcı için
•    50 gram Krema
•    100 gram Beyaz Çikolata

Hazırlanışı
1.    Makaronun iç dolgusunu hazırlamak gerekiyor ki soğuması için vakit kazanabilelim. Bunun için kremayı bir tencereye alıp ocağın altını açın ve krema kaynamaya başladığında altını kapatarak üzerine 100 gram beyaz çikolatayı alın. Karıştırarak tüm çikolatayı eritin ve soğuması için bir kenarda beklemeye alın.
2.    Makaronu yapmak için yumurta beyazlarını bir karıştırma kabına alın ve üzerine bir tutam tuz atarak iyice köpürene kadar çırpın.
3.    Üzerine şekeri de ekleyin ve yaklaşık 10 dakika boyunca biraz katı bir kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Bembeyaz ve kaşıktan düşmeyen bir kıvam alacaktır.
4.    Ayrı bir kapta toz bademin üzerine pudra şekerini ekleyin ve iyice birbirine karıştığından emin olun.
5.    Ardından yumurta beyazlarının olduğu kaba, toz malzemeleri yavaş yavaş ilave edin ve yumurta beyazlarını söndürmeden dışardan içe doğru makaron hamurunu karıştırmaya devam edin.
6.    Eğer makaronlarınızın renklendirecekseniz, kaç adet renk yapacaksanız hamuru o kadar renge ayırın. Sonra üzerlerine az az gıda boyası damlatıp karıştırın.
7.    Sonra hamurları ayrı buzdolabı poşetlerine koyarak ucunu kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hafif bastırarak hamur sıkın.
8.    Bu aşamadan sonra artık makaronlarınız fırına girmeye hazır. Bu arada makaronlarınızın birbirine yakın sıralamayın ki yapışmasın.
9.    Fırın tepsinizi birkaç defa sert bir tezgah veya zemine vurun. Bu sayede makaronların içindeki hava kabarcıkları çıkacaktır.
10.    125 derecede önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika pişirin.
11.    Pişen makaronların fırın tepsisine yapışmışsa bir bıçak yardımı ile çıkartın.
12.    Ardından ortadan bıçakla kesin ve ganajdan doldurarak bir saat buzdolabında bekletip servis yapın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...