Tgrt Haber
25 Şubat 2017 15:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Malumatfuruş Nedir ve ne anlam ifade ediyor? Malumatfuruş ne demek!

Malumatfuruş ne demektir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kitap fuarının açılışında Malumatfuruş kelimesini kullandı. Sosyal Medya da çok konuşulan konu ise Malumatfuruş nedir oldu? İşte bu sorunun cevabı haberimizde mevcut.

Malumatfuruş Nedir ve ne anlam ifade ediyor? Malumatfuruş ne demek!
Malumatfuruş nedir, Malumatfuruş ne demek

Malumatfuruş ne demektir? Recep Tayyip Erdoğan bu kelimeyi kullandı sosyal medya yıkıldı. Bir çok insan bu kelimeyi bile telafuz etmekte zorlanırken arama sonuçlarında yükselen bir grafik sergilemiş oldu. Malumatfuruş nedir ve ne anlam ifade ediyor. Şu aralar internette en çok aranan aramalardan birisi 'malumatfuruş ne demek?' oluyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında malumatfuruş kelimesini kullanarak eski bir kelimeyi daha siyasi litaratüre kazandırdı.

Malumatfuruş ne demek? Kelime anlamı olarak 'bilgiçlik taslayan' anlamına geliyor. Arapça'dan dilimize geçen anlamı ile birleşik kelimeden oluşmaktadır.

sf. (ma:lumatfuruş, l ince okunur) esk. Bilgiçlik taslayan: "Hâliyle, apartmanların en malumatfuruş röntgencilerinin ekseriya giriş katlarından çıkması tesadüf sayılmayabilir."

Malumatfuruş Nedir ve ne anlam ifade ediyor? Malumatfuruş ne demek!
ERDOĞAN: 140 KARAKTER İLE ANCAK MALUMATFURUŞ OLUNUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyipi Erdoğan'ın kitap fuarında yaptığı konuşmada sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyonu eleştirirken sarf ettiği 'malumatfuruş' kelimesi günün en çok arananlarından birisi oldu. İşte Erdoğan'ın o konuşması; Akıntıya karşı kürek çekmenin faydası yok ama şu gerçeğin, tehlikenin de farkına varmamız gerekiyor. Arama motoru ile 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye sahip olunamaz alim hiç olunamaz. Bu şekilde sadece 'Malumatfuruş' olunabilir, yarım porsiyon aydın olunabilir. Başka bir şey olunamaz. Gün bitmeden değerini yitiren değil zamana meydan okuyan eserler bırakmak için zahmette emek de şarttır. Ecdadımız böyle yapmıştır.

MALUMATFURUŞ NEDİR?

Malumatfuruş : Bilgiçlik taslayan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...