Tgrt Haber
01 Şubat 2019 10:47

Mango nasıl kesilir nasıl yenir faydaları nelerdir?

Parmağımızla bastırdığımızda, üzerinde iz bırakıyor, hafif bir çukurluk oluşuyorsa o zaman mango yemeye hazırdır demektir. Mango nasıl kesilir mango nasıl yenir faydaları nelerdir?

Mango nasıl kesilir nasıl yenir faydaları nelerdir?
mango,meyve,diyabet

Mango son yıllarda ülkemizde de artık rahatlıkla bulunabilen tropikal bir meyvedir. Meyvelerin kralı olarak bilinen mangonun ilk ekilen yerleri Hindistan, Bangladeş ve Mynmar’dır. Mango yemek için meyvenin tam olarak olgunlaştığından emin olmalıyız. Makalemizde mango nasıl seçilir, mango nasıl kesilir ve mango nasıl yenir faydaları nelerdir konularında sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Mango nasıl seçilir?

Eğer parmağımızla bastırdığımızda, meyvenin üzerinde izi çıkıyor hafif bir çukurluk oluşuyorsa o zaman mango yemeye hazırdır demektir. Bunu dişinizle de test edebilirsiniz. Dişinizle hafif ısırır gibi yaptığınızda eğer hafif dişlerinizin çukurluğu çıkıyor ve size de yumuşak bir tat geliyorsa o zaman da elinizdeki mango olgun ve yemeye hazır demektir.

Adlığınız mango eğer hala çok sert ve parmak veya diş izi bırakmıyorsa o zaman birkaç gün dolap dışında ve oda sıcaklığında bekletmelisiniz. Bu mangonuzun olgunlaşmasını sağlayacaktır. Bunu diğer olgunlaşmamış meyveler için de böyle yapabilirsiniz. Muz, avokado veya armut gibi...

Mango Nasıl Kesilir ve Mango Nasıl Yenir

Mango nasıl kesilir

  • Mangoyu güzelce yıkayın
  • Daha sonra mangonun kabukları soyun. Eğer bu arada üzerinde çukur veya bozulmaya başlamış yerleri var ise bunları meyvenizden keserek ayırın.
  • Kabuklarını soyduğunuz mangoyu ikiye bölün ve her bir parçayı uzunlamasına keserek dilimleyin. Daha sonra daha kolay yenebilmesi için bu uzun parçaları da küp küp doğrayın.
  • Mangonuzu, elma, kavun, armut ve ananas, üzüm gibi meyvelerle güzel bir meyve salatası eşliğinde de yiyebilirsiniz. Buna portakal veya az limon suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Dondurmanın yanına veya üzerine de mangonuzu ekleyebilir böylece dondurmanıza lezzet katmasını sağlayabilirsiniz.
  • Mangoyu kilitli dolap poşetlerinde dondurucuda saklayabilirsiniz.

Mango nasıl yenir

Mangonun Faydaları Nelerdir?

  • Sindirim sistemine yardımcıdır. İçeriğindeki lifler sayesinde proteinleri ve bazı enzimlerin parçalanarak daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Bağırsaktaki iyi bakterileri beslemeye yardımcı olan prebiyotik diyet lifi içerir.
  • Kişinin günlük C vitamini ihtiyacını karşılayacağından bağışıklık sisteminin güçlenmesine sebep olur.
  • A Vitamini üretiminde yardımcı olan beta-karoten bakımından zengin olduğundan gözsağlığının daha iyiye gitmesine yardımcı olur.
  • Kolesterol seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olarak yüksek kolesterolü düşürür.
  • Sağlıklı bir cilt için gerekli olan C ve A vitaminleri bakımından oldukça zengin olduğundan, pul pul dökülen cilt gibi problemleri ortadan kaldırmaya yardımcıdır. Cilt sağlığınızı arttırmaya yardımcı olur.
  • İçeriğindeki lifler sayesinde daha uzun süre ve daha az yiyerek tok hissedeceğinizden kilo vermekte oldukça yardımcıdır.

Şeker hastaları mango yiyebilirmi

Diyabet hastaları da az miktarda mangonun tadına rahatlıkla bakabilirler. Mangoların glisemik indeksi 41 ila 60 arasında değişmekte olup, ortalama 51'dir. 51 değeri, glisemik indeks ölçeğinin alt ucundadır. 55 değerinden küçük glisemik endekse sahip yiyecekler, şeker hastalarının tüketmesi için güvenli düşük glisemik endekse sahip yiyecek olarak kabul edilir. Düşük glisemik indeksli yiyecekler, kanda şeker salınmasının yavaş olmasını sağlar ve kan şekeri seviyelerinde ani bir yükselme olmaz. Bunun yanı sıra, mangolar, yine kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan diyet lifleri bakımından da zengindir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...