Tgrt Haber
26 Kasım 2019 11:04

Mantar kurabiye tarifi ve Mantar kurabiye yapılışı, En kolay mantarlı kurabiye tarifi ve yapımı

Mantar kurabiye şık sunumu ile misafir sofralarınıza renk katmaya geliyor. Hem ağızlarda dağılan yapısı ile hem de muhteşem lezzeti ile damakları şenlendirecek bu tadı mutlaka denemelisiniz. Çocuklarınız da bu kurabiyelere bayılacaktır. Görünüşü ile çocukların da ilgisini kolaylıkla çekecek bu kurabiyeleri yapmak oldukça pratiktir. Sizler için en lezzetli ve pratik bir tarif hazırladık. Umarız, deneyip beğenirsiniz.

Mantar kurabiye tarifi ve Mantar kurabiye yapılışı, En kolay mantarlı kurabiye tarifi ve yapımı
Mantar kurabiye tarifi ve Mantar kurabiye yapılışı, En kolay mantarlı kurabiye tarifi ve yapımı,

Mantar kurabiye şık sunumu ile misafir sofralarınıza renk katmaya geliyor. Hem ağızlarda dağılan yapısı ile hem de muhteşem lezzeti ile damakları şenlendirecek bu tadı mutlaka denemelisiniz. Çocuklarınız da bu kurabiyelere bayılacaktır. Görünüşü ile çocukların da ilgisini kolaylıkla çekecek bu kurabiyeleri yapmak oldukça pratiktir. Sizler için en lezzetli ve pratik bir tarif hazırladık. Umarız, deneyip beğenirsiniz.

Bu kurabiyeyi, çay saatleri için hazırlayabilir, misafir sofralarına şık bir sunum ile sunabilir veya ev ahalisinin ağızlarını şenlendirmek için hazırlayabilirsiniz.
Görüntüsü ile herkesi kendine hayran bırakan, ağızda dağılan lezzeti ile mantar kurabiye tarifi

Malzemeler
•    250 gr tereyağı
•    1 su bardağı pudra şekeri
•    2 adet yumurta
•    2 su bardağı nişasta (mısır veya buğday kullanabilirsiniz)
•    1 paket vanilya
•    1 paket kabartma tozu
•    3 su bardağı un
•    Üzeri için kakao
•    1 adet boş soda şişesi

Hazırlanışı
1.    Tüm malzemeleri, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
2.    Oda sıcaklığına gelen malzemeleri teker teker bir karıştırma kalıbına alın. Öncelikle 250 gram tereyağını kaba alın ve üzerine 1 su bardağı pudra şekerini dökün. Biraz karıştırın.
3.    Ardından 2 adet yumurtayı ekleyin ve biraz daha yoğurun.
4.    2 su bardağı dilediğiniz mısır veya buğday nişastasını da ekleyip, yoğurmaya devam edin.
5.    1 paket kabartma tozu ve 1 adet vanilyayı da ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
6.    1 su bardağı unu da ekleyin ve güzelce yoğurun. Sonra 2. Su bardağı unu da ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Eğer ihtiyaç var ise 3. Su bardağı unu da ekleyerek yoğurmaya devam edin. Normalde tam 3 su bardağı un almaktadır.
7.    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve pürüzsüz olana kadar yuvarlayın ve fırın tepsisine yağlı kâğıt serip topları üzerine dizin.
8.    Bu sırada fırınınızı 170 dereceye alıp önceden ısıtın.
9.    Bir soda şişesinin ağzını kakao dolu bir tabağa batırın ve ardından şişenin ağzını hamur toplarına bastırarak, çok bastırmadan, mantar görünümü elde edin. Tümüne bu işlemi uyguladıktan sonra 20 dakika kadar ısınmış fırında pişirip kapatın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...