• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    105380
  • down
    USD
    5.7403
  • up
    EURO
    6.3404
  • up
    GBP
    7.4201
  • down
    Altın
    270.975
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 25.10.2019 - 16:19 Yorum : 0

Mantar sote nasıl yapılır, Mantar sote tarifi ve yapımı, Mantar sote kaç kalori?

Mantar sote hem lezzeti ile hem pratik oluşuyla mutfaklarda oldukça tercih edilmektedir. Mantar sotenin en nefis tarifini ve mantar ile tavuğun birbiriyle uyumunun damaklara şenlik yaşatan lezzetini yaşamak için iki ayrı tarif hazırladık.

Mantar sote nasıl yapılır, Mantar sote tarifi ve yapımı, Mantar sote kaç kalori?

Mantar sote hem lezzeti ile hem pratik oluşuyla mutfaklarda oldukça tercih edilmektedir. Mantar sotenin en nefis tarifini ve mantar ile tavuğun birbiriyle uyumunun damaklara şenlik yaşatan lezzetini yaşamak için iki ayrı tarif hazırladık.

Malzemeler
•    2 paket mantar (1 kg)
•    2 adet kuru soğan
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
•    4-5 adet çarliston biber
•    2 adet domates
•    1 diş sarımsak
•    Tuz, karabiber ve pul biber


Hazırlanışı
1.    Mantarları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyup tekrar yıkayın ve limonlu suya koyup bekletin.
2.    Mantarları orta büyüklükte doğrayın.
3.    Tabanı yapışmaz bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı ekleyip biraz ısıtın.
4.    Ardından mantarları atın ve yüksek ateşte kavurarak mühürleyin.
5.    Mantarlar, suyunu salıp tekrar çektiğinde, mantarlar kızarmaya başlayacaktır.
6.    Bu anda üzerine soğanları halka halka doğrayın, bir diş sarımsak ve çarliston biberler ile kavurmaya devam edin.
7.    Soğanlar iyice sotelendikten sonra üzerine domatesleri küp şeklinde doğrayın ve tuzu ile baharatlarını da ekleyin. 5 dakika kadar birlikte harmanlanana kadar ocakta tutun ve ardından servis edin.


Mantar sote kaç kalori?
Orta büyüklükteki bir porsiyon mantar sote yaklaşık 200 kaloridir.
 

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler
•    600 gr mantar
•    500 gr kuşbaşı tavuk
•    1 kuru soğan
•    4 yemek kaşığı sıvı yağ
•    1 kırmızı kapya biber
•    4 çarliston biber
•    2 adet orta boy domates
•    1 yemek kaşığı soya sosu
•    1 tutam karabiber, pul biber, kimyon ve bir miktar tuz

Üzeri için

•    Rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı
1.    Tencereye yağı alıp biraz kızdırın. Üzerine kuşbaşı tavukları ekleyin ve yüksek ateşte beş dakikaya yakın kavurun.
2.    Yemeklik doğradığınız soğanı da ekleyin kavurun ve biberleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
3.    Üzerine doğradığınız mantarları ekleyin ve kavurmaya devam edin. (Mantarları güzelce yıkayıp, kabuklarını soyun ve ardından limonlu suda bekletin)
4.    6-7 dakika kadar kavurduğumuz bu karışımın üzerine, kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesleri ve baharatları ekleyin. Üzerine soya sosunu ekleyin. Çok az tuz ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
5.    Mantarlı tavuk sote piştikten sonra bir güveç kabına veya porsiyonluk güveç kaplarına paylaştırın.
6.    Üzerine kaşar rendesini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber