Tgrt Haber
04 Mart 2020 15:13

Mantarlı tavuk sote tarifi, Mantarlı sote tarifi püf noktaları

Mantarlı tavuk sote hem pratik hem de inanılmaz lezzetli bir yemektir. Bu yemeği herkes yapabilir ve herkesin kendi damak tadına göre bir tarifi vardır fakat mantarlı tavuk soteye sarımsak ekleyerek denediğinizde, lezzetinin ne kadar değişeceğine inanamayacaksınız. Bu harika lezzeti misafirlerinize de rahatlıkla yapabilirsiniz. Yanına yapacağınız bir pirinç pilavı veya kıpkırmızı bir bulgur pilavı ve aynı zamanda cacıkla harika bir menü oluşturabilirsiniz.

Mantarlı tavuk sote tarifi, Mantarlı sote tarifi püf noktaları
Mantarlı tavuk sote tarifi, Mantarlı sote tarifi püf noktaları,

Mantarlı tavuk sote hem pratik hem de inanılmaz lezzetli bir yemektir. Bu yemeği herkes yapabilir ve herkesin kendi damak tadına göre bir tarifi vardır fakat mantarlı tavuk soteye sarımsak ekleyerek denediğinizde, lezzetinin ne kadar değişeceğine inanamayacaksınız. Bu harika lezzeti misafirlerinize de rahatlıkla yapabilirsiniz. Yanına yapacağınız bir pirinç pilavı veya kıpkırmızı bir bulgur pilavı ve aynı zamanda cacıkla harika bir menü oluşturabilirsiniz.

Mantarlı sote tarifi püf noktaları

  1. Kızgın yağ olan tavaya tavukları ekleyin ve yüksek ateşte karıştırarak kavurun ve ardından tavukları tavadan alıp bir tabakta bekletin.
  2. Aynı tavanın üzerine küp küp doğradığınız soğanları, biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun ve tavukları beklemeye aldığınız kaba bunları da beklemeye alın.
  3. Aynı tavaya domates rendesi veya doğranmış domatesi ekleyin. Biraz kavurduktan sonra üzerine kenarda beklemeye aldığınız tavuk ve biberleri de ekleyerek sıcak su ekleyerek tuzu ve baharatı ekleyerek kısık ateşte pişirin. Nefis olacaktır.

Mantarlı tavuk sote tarifi

Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsüs
  • 300 gram kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (doğranmış)
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanışı

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın.
  2. 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü, suyunu salmadan pişmesi için yüksek ateşte soteleyin.
  3. Dilediğiniz şekilde doğradığınız 2 adet yeşil ve 2 adet kırmızı kapya biberi tavuğun üzerine ilave edin.
  4. Üzerine 300 gram mantarın kabuklarını soyup, güzelce yıkadıktan sonra ekleyin. Mantarlar suyunu salacaktır ve tekrar bu suyu çekecektir. Bu da yaklaşık olarak 10 dakika sürer. Bu süre zarfında karıştırarak bu işlemi tamamlayın.
  5. 1 adet kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesi, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi ve 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin. 1 diş sarımsağı da keserek veya rendeleyerek ekleyin. Karıştırın ve 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Dibi yanacak gb olursa üzerine bir miktar sıcak su ilave edin ve ocağın altını mutlaka en kısığa getirin.
  6. Domatesler suyunu çektiği anda, mantarlı tavuk sote hazırdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...