Tarih : 25.10.2021 - 12:07 Yorum : 0

Masterchef Kadayıflı Karides nasıl yapılır? Somer Şef’ten kadayıflı karides tarifi!

Masterchef eleme gecesine damgasını vuran kadayıflı karides, izleyici tarafından büyük ilgi topladı. Somer Şef’in özel tarifi ile yarışmacılara yaptırılan kadayıflı karides tarifi en sık sorulan yemek tarifleri arasına girdi. Peki Kadayıflı karides nasıl yapılır? Masterchef kadayıflı karides tarifi nasıl? İşte detaylar…

Masterchef Kadayıflı Karides nasıl yapılır? Somer Şef’ten kadayıflı karides tarifi!

Masterchef yarışmacılarına 24 Ekim eleme gecesi Somer Şef’in özel tarifiyle yaptırılan kadayıflı karides tarifi, yapımı ve güzel görünümüyle büyük beğeni topladı. Kadayıflı karidesin nasıl yapıldığını merak eden izleyiciler “Kadayıflı karides nasıl yapılır?”, “Masterchef kadayıflı karides tarifi nasıl?” sorularına yanıt aramaya başladı. Masterchef kadayıflı karides tarifini sizler için derledik.

MASTERCHEF KADAYIFLI KARİDES TARİFİ

24 Ekim Masterchef eleme gecesinde yarışmacılara yaptırılan kadayıflı karides için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

Muhammara Sos için;

  • 8 adet Jumbo karides,
  • 20 adet nar tanesi,
  • 2 adet kırmızı kapya biber (1 adet kırmızı dolmalık biber de olur),
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 50 gr ceviz,
  • 2 diş sarımsak (hafif fırınlanmış),
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı isot (acı pul biber de olur),
  • 1 yemek kaşığı gochujang,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 tutam tuz,
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • 1 yemek kaşığı sadeyağ,
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi,
  • Yarım portakal suyu,
  • 100 gr tel kadayıf.

Süsleme için;

  • 2 çay kaşığı sumak,

Nar ekşisi için;

  • 3 adet nar,
  • Bal.

KADAYIFLI KARİDES NASIL YAPILIR?

Muhammara sos için öncelikle zeytinyağının yarısı kapya biberlerin üstüne sürülür ve ocakta açık ateşte közlenir. Közlenen biberler bir kaseye alınır ve üzerleri streç filmle sarılarak terlemesi için bekletilir. Bekletilen biberlerin kabukları soyulup sağları ve çekirdekleri ayıklanır, ardından doğranır. Doğranan biberler, ceviz, sarımsak, isot, tuz, kimyon, limon suyu, biber salçası, nar ekşisi ve zeytinyağıyla birlikte 15 sn boyunca taneli olacak şekilde blenderdan geçirilir. Nar tanelerinin yarısı içine eklenir.

Muhammara sos hazırlandıktan sonra karidesler bir elle düzleştirilmiş bir şekilde tutulup başı 90° çevrilerek siyah çizgisiyle birlikte kafaları ayrılır. Kuyruğuna dokunmadan kabukları soyulur. Daha sonra sadeyağ bir tavada orta ateşte hafifçe eritilir. Portakal suyu ve portakal kabuğu içine eklenir. Tel kadayıf bir kaseye koyulur, sadeyağ ve portakal suyu karışımı kadayıfın içine eklenir. Yumuşayan tel kadayıflar 1 cm genişliğinde kurdele halinde hazırlanır.

Hazırlanan tel kadayıf kurdeleleriyle karidesler kuyruk kısımlarından itibaren sarılır. Sarma işlemleri, tek kat olacak şekilde gerçekleştirilir. Bu sayede karidesin düzenli ve iyi pişmesi sağlanır. Sarılan karidesler fırın tepsisine dizilir. Kadayıflar altın sarısı rengini alana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 5 dk pişirilir. Bu arada nar suyu sıkılarak bir tavaya alınır ve içine bir çay kaşığı bal eklenir. Kıvam alana kadar kısık ateşte pişirilir.

Hazırlanan muhammara sosundan tepeleme bir yemek kaşığı kadar tabağa yayılır. Ardından iki adet karides kuyrukları yukarı gelecek şekilde sosun üzerine oturtulur. Kadayıflı karideslerin üzerine sumak ve birkaç nar tanesi eklenerek servis edilir.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber