Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2020 09:03 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

Masterchef Poşe yumurta tarifi! Poşe yumurta nasıl yapılır malzemeleri neler?

Poşe yumurta nedir? Poşe yumurta ne? MasterChef Türkiye'de üçlü düellolarda poşe yumurta, yarışmacıların final turuna çıkma yemeği oldu. 25 Temmuz Cumartesi akşamı ekrana gelen MasterChef 2020'de ilk verilen yemeği yapamayan üç yarışmacıdan bu sefer poşe yumurta yapmaları istendi. MasterChef izleyicileri poşe yumurta nedir, nasıl yapılır araştırmaya başladı. Peki, poşe yumurta tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Poşe yumurta nasıl yapılır? Püf noktası nedir? Poşe yumurta tarifi nelerdir? Poşe yumurta malzemeleri neler? Detaylar haberimizde...

Masterchef Poşe yumurta tarifi! Poşe yumurta nasıl yapılır malzemeleri neler?
Masterchef Poşe yumurta tarifi,,poşe yumurta nedir,,poşe yumurta nasıl yapılır,,poşe yumurta malzemeleri neler,,poşe yumurta püf noktası,,poşe yumurta,,Poşe yumurta tarifi nelerdir,

Yumurta nasıl yapılır araştırmaya başladı. Kahvaltıların vazgeçilmesi yumurtanın farklı bir versiyonda pişirilmesi olan Poşe Yumurta yapımında dikkat edilmesi gerekli noktalar vardır. Toplam üç malzeme ile yapılan Poşe yumurta tarifi püf noktaları, poşe yumurta yapılışı haberimizde.

POŞE YUMURTA NEDİR?

Poşe yumurta; çiğ yumurtanın kaynamakta olan su içine atılıp birkaç dakika sonra pişirilip sonrasında damak tadına göre ister sarımsaklı yoğurt ister salçalı sos ile servis edilerek hazırlanan bir yemektir.

POŞE YUMURTA YAPIMININ PÜF NOKTALARI

Poşe yumurta yapılırken dikkat edilecek ilk ve en önemli husus yumurtaların taze olmasıdır.

Poşe yumurtaların pişirileceği suyun yeterli miktarda sirke ve tuz içermesine özellikle dikkat edilmelidir.

Yumurtaların dağılmasını engellemek için yumurtaları direkt suyun içine kırmaktansa önce bir kâsenin içine kırıp buradan kaynayan su içine yavaşça bırakılması tavsiye edilmektedir.

Lezzetli ve başarılı bir poşe yumurta tarifi için suyun sıcaklığı da oldukça önemli bir etkendir. Suyun sıcaklığının 85 – 90 derece olması en ideal pişirmeyi sağlayacaktır.

POŞE YUMURTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
 

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kızarmış ekmek
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet domates
4-5 adet yeşil ve kırmızı biber dilimi
2 dal taze soğan
Arzuya göre yarım avokado

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?
 

Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyin. Mantarı 2-3 dakika tavada kızartın. Çok pişirmeden mantarları ocaktan alın. Ekmekleri aynı tavaya ekleyip her iki tarafını da kızartın.

Tencereye 3 parmak su ekleyip kaynama noktasına getirin. Poşeleme işlemleri için suyun ısısının yaklaşık 80-85 derece olmasına dikkat edin. Sirkeyi ekleyip altını kısın.

Yumurtayı bir kasenin içine kırın. Dikkatlice tıngırdamakta olan suya bırakın. İkinci yumurta için de aynı işlemi yapın.

Kayısı yumurta için yaklaşık 3 dakika yeterlidir. Bir kaşık yardımıyla alıp parmağınızla bastırarak kontrol edin. Yumurta sarısı yumuşak olmalı. Pişen yumurtaları bir kağıt havlu üzerine alın. Kızaran ekmeklerin üzerine mantar, soğan ve domates dilimlerini yerleştirin.

Üzerine poşelenmiş yumurtayı yerleştirin. Biberler dilimlenmiş avokadı ve yeşilliklerle süsleyin. Poşe yumurtalarınız hazır! Afiyet olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...