Tgrt Haber
27 Aralık 2019 17:29

Mayasız poğaça nasıl yapılır, Mayasız poğaça tarifi ve en kolay Mayasız poğaça pratik yapımı

Evde kolay poğaça yapmanın yöntemlerini hepimiz ararız. Aile bireyleri ve özellikle çocuklar severek tüketsin isteriz. Bunun yanında misafir sofralarının da olmazsa olmazı mayasız pratik poğaçalar kıyır kıyır tadıyla damakları da sofraları da şenlendirmektedir. Hele ki poğaça pişen bir evden yayınlan kokuya hayran olmamak elde değildir. Herkesin severek tüketeceği bu beş dakikada hazırlanan poğaçayı mutlaka deneyin. Poğaçayı kıyır kıyır yapan sirkeyi hamura eklemeyi unutmayın…

Mayasız poğaça nasıl yapılır, Mayasız poğaça tarifi ve en kolay Mayasız poğaça pratik yapımı
Mayasız poğaça nasıl yapılır, Mayasız poğaça tarifi ve en kolay Mayasız poğaça pratik yapımı,

Evde kolay poğaça yapmanın yöntemlerini hepimiz ararız. Aile bireyleri ve özellikle çocuklar severek tüketsin isteriz. Bunun yanında misafir sofralarının da olmazsa olmazı mayasız pratik poğaçalar kıyır kıyır tadıyla damakları da sofraları da şenlendirmektedir. Hele ki poğaça pişen bir evden yayınlan kokuya hayran olmamak elde değildir. Herkesin severek tüketeceği bu beş dakikada hazırlanan poğaçayı mutlaka deneyin. Poğaçayı kıyır kıyır yapan sirkeyi hamura eklemeyi unutmayın…

5 dakikada mayasız poğaça tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Arası için malzemeler

  • Beyaz peynir ve maydanoz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Susam

Hazırlanışı

  1. 1 su bardağını bir karıştırma kabına alın.
  2. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağını ilave edin.
  3. 100 gram kadar tereyağını eritin ve biraz ılındıktan sonra onu da karışıma ilave edin.
  4. 1 tatlı kaşığı sirkeyi ilave edin.
  5. 1 adet yumurtanın sarısını ayırın ve beyazını da karışıma ekleyin. Üzerine de 1 tatlı kaşığı tuzu atarak iyice harmanlayın.
  6. 3,5 su bardağı unu birer bardak olacak şekilde yavaş yavaş ilave edin.
  7. Unu ilave ederken bir paket kabartma tozunu da ilave edin.
  8. Hamurdan bir mandalina büyüklüğünde parça alın ve elinizde düzgün olacak şekilde yuvarlayın. Elinizde açın ve içine istediğiniz iç harcı hazırlayarak ilave edip hamuru kapatın.
  9. Ardından yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine tüm hamurları dizin.
  10. Bir karıştırma kabına yumurta sarısını ve 1 çay kaşığı toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Ardından şeker karışımlı yumurta sarısını poğaçaların tümünün üzerine sürün.
  11. Üzerine susam ve çörek otu da serpin.
  12. 180 derecede önceden ısıttığınız fırına poğaçaları atın ve üzeri kızarıp poğaçalar altın renginin biraz koyusuna dönene kadar pişirin ve ardından fırından çıkartarak 10 dakika kadar dinlenmesine izin verin ve ardından sıcak sıcak servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...