Tgrt Haber
09 Aralık 2019 16:22

Menemen tarifi menemen nasıl yapılır malzemeleri

Menemen soğanlı mı olur soğansız mı? İşte bu sorunun cevabı herkesin kendi damak lezzetinde saklıdır. Ünlü aşçılar ise menemenin kahvaltıda tüketilmesi durumunda soğansız, akşam yemeklerinde tüketileceği zaman ise soğanlı tüketilebileceğini söylemektedir. Soğanın, menemene kattığı lezzet aşikardır. Bu lezzet, sabah kahvaltısında da tatmak isteyenleriniz menemenlerine soğan ilave edebilirler.

Menemen tarifi menemen nasıl yapılır malzemeleri
Menemen tarifi menemen nasıl yapılır malzemeleri,

Menemen soğanlı mı olur soğansız mı? İşte bu sorunun cevabı herkesin kendi damak lezzetinde saklıdır. Ünlü aşçılar ise menemenin kahvaltıda tüketilmesi durumunda soğansız, akşam yemeklerinde tüketileceği zaman ise soğanlı tüketilebileceğini söylemektedir. Soğanın, menemene kattığı lezzet aşikardır. Bu lezzet, sabah kahvaltısında da tatmak isteyenleriniz menemenlerine soğan ilave edebilirler.

Menemenin çok kuru olmaması en önemli noktalardan biridir. Bunun için 1,5 dakikadan fazla sakın ocakta altı açık bir şekilde bırakmayın. Ocaktan aldıktan sonra 1 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye devam etmesine izin verin.

Soğanlı menemen tarifi
Malzemeler

•    4 adet yumurta
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 adet kuru soğan
•    1 adet yeşil biber
•    2 adet büyük boy domates  
•    Tuz
•    Karabiber
Hazırlanışı
1.    Tereyağını bir tavada eritin ve ardından, üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek, soğanlar sotelenip dirilikleri gidene kadar kavurun.
2.    Yeşil biberlerin, çekirdekleri asla almadan ve ortadan ikiye kesmeden halka halka olacak şekilde, biberleri tavaya ekleyin ve kavurun.
3.    Domateslerin kabuklarını soyun ve hiş suyunu ziyan etmeden alelade doğradığınız kendi suyunda domatesleri de tavaya ekleyin. Bir tahta kaşıkla güzelce hepsini sos haline getirmeden şöyle üstten üstten ezin.
4.    Üzerine tuzu, karabiberi, ekleyin ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
5.    Pişen domatesler belli belirsiz olacak şekildedir ve üzerine artık yumurtaları kırabilirsiniz. İsterseniz ayrı bir yerde çırparak isterseniz direk tavaya kırın. Biraz karıştırın ve tavanın kapağını kapatarak 1,5 dakika ocağın orta ateşinde aynı şekilde pişirmeye devam edin.
6.    Ocağın altını kapatın ve bu şekilde de 1 dakika kadar pişirin ve ardından servis hazırdır.

Soğansız menemen tarifi
Malzemeler

•    2 adet domates (Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış)
•    2 adet biber (İnce ince doğranmış)
•    2 adet yumurta (Çırpılmış)
•    1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
•    2 çorba kaşığı sıvı yağ
•    Tuz
Hazırlanışı
7.    Bir tavaya sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Üzerine biberleri ekleyip ocağın altını kısın ve tavanın kapağını kapatarak bir miktar pişirin.
8.    Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Ocağın altını orta seviyeye gelecek şekilde açın. Tavanın kapağını kapatın ve domatesler suyunu salıp tekrar çekene kadar ara sıra karıştırana kadar pişirin.
9.    Tam olarak bu anda çırptığınız yumurtaları ekleyin ve tuzu da ekledikten sonra biraz karıştırıp ardından hiç karıştırmadan 1 dakika bekleyip ocağın altını kapatın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...