Tgrt Haber
04 Ocak 2020 11:45

Mercimek çorbası tarifi, Mercimek çorbası nasıl yapılır, En kolay Mercimek çorbası yapımı

Her mevsim, her öğün içilebilecek bir çorbadır mercimek çorbası. Birçok tarifi vardır. Süzmeli mercimek çorbası, terbiyeli mercimek çorbası, lokanta usulü mercimek çorbası… tüm bunların içinde size en lezzetli geleni, seçerek kolaylıkla yapabilirsiniz.

Mercimek çorbası tarifi, Mercimek çorbası nasıl yapılır, En kolay Mercimek çorbası yapımı
Mercimek çorbası tarifi, Mercimek çorbası nasıl yapılır, En kolay Mercimek çorbası yapımı,

Her mevsim, her öğün içilebilecek bir çorbadır mercimek çorbası. Birçok tarifi vardır. Süzmeli mercimek çorbası, terbiyeli mercimek çorbası, lokanta usulü mercimek çorbası… tüm bunların içinde size en lezzetli geleni, seçerek kolaylıkla yapabilirsiniz.

Mercimek çorbasının, ezogelin çorbası ile olan yarışı da her zaman bir gün mercimek çorbası ertesi gün ezo gelin çorbası yapılarak eşitlenmiştir.

Zamansız çorbaların en güzeli mercimek çorbası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan (iri doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç (iri doğranmış)
  • 1 adet patates (büyük boy, iri doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su (1 adet et su tablet ile hazırlanmış)

Üzeri için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve üzerine iri iri doğradığınız bir adet soğanı ekleyerek güzelce kavurun.
  2. Kavurduğunuz soğanların üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, unu iyice kavurun.
  3. Havucu ve patatesi kabuklarını soyduktan sonra iri şekilde doğrayın ve ardından tencereye ilave ederek biraz kavurun.
  4. 1,5 su bardağı mercimeği bol suda yıkayın ve ardından tencereye ilave edin.
  5. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek tekrar karıştırın.
  6. Tencereye en son 6 su bardağı suyu ilave edin ve kapağını kapatarak, orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.
  7. Havuçları kontrol edin ve eğer yumuşadıysa ocağın altını kapatın.
  8. Çorbayı, el blendırından geçirin. Ardından tencereyi tekrar ocağa alın ve birkaç dakika daha kaynatın.
  9. Bir sos tavasını ısıtın ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Kızan yağın üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırıp biraz daha kavurun.
  10. Çorbayı kaseye alıp üzerine yağı servis edin veya tencereye direk tüm yağı da servis edebilirsiniz.

Mercimek çorbanızı, süzgeçten de geçirebilirsiniz. Bu durumda çorba sıvı gelirse biraz daha un kavurarak çorbaya ilave edip, koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...