Tgrt Haber
19 Kasım 2021 09:32

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne kadar? 19 Kasım euro ve dolar kaç TL?

Merkez Bankası faiz kararı ardından dolar tarihi zirvesini yeniledi. PPK toplantısı ardından TCMB 100 baz puan indirim açıklayarak faizi yüzde 15’e çekti. Peki dolar kaç TL? Yıl sonu dolar tahmini ne oldu? İşte İslam Memiş dolar yorumu ve diğer gelişmeler

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne kadar? 19 Kasım euro ve dolar kaç TL?
dolar,,dolar fiyatı,,faiz kararı,,islam memiş,,merkez bankası,

Dolar rekor serisini Merkez Bankası faiz kararı sonrasında da sürdürdü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 100 baz puan indirim yaparak politika faizini yüzde 16’dan yüzde 15’e indirdi. Kararın ardından dolar 11 TL’yi aşarak 11,30 seviyelerine geldi. Dolar rekoru yanında euro da tarihi zirvesini 12,65 TL civarına taşıdı. İşte Merkez Bankası faiz kararı ardından dolar kaç TL sorunun cevabı ve tüm detaylar. 

19 KASIM DOLAR KAÇ TL? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı faiz kararını açıkladı. Dün yapılan Para Politikaları Kurulu toplantısının ardından dolar sert yükselişe geçti. Merkez Bankası 100 baz puan indirim yaparak politika faizini yüzde 16’dan yüzde 15’e düşürdü. Karar öncesi 10,96 TL’den işlem gören dolar faiz indirimi ardından 11,30 TL seviyelerine yükseldi. 19 Kasım Cuma günü dolar fiyatını etkileyecek yurt içinde önemli bir veri bulunmazken yurt dışında Almanya üretici enflasyonu ve İngiltere perakende satışlar takip edilecek. Haftanın son işlem gününde vatandaşların ve piyasaların gözü dolar fiyatına çevrildi. Peki bugün dolar kaç TL?

19 Kasım Cuma sabah saatlerinde dolar/TL 11,10 civarında seyrediyor. 

JP MORGAN: TCMB FAİZ İNDİRİMİNE DEVAM EDECEK

TCMB PPK toplantısı ardından faz kararı açıklandı. Buna göre Merkez Bankası beklentilerm doğrultusunda faiz indirimi yaptı. Dünyanın en büyük bankası JP Morgan, TCMB'nin yeni bir faiz indirimi yapacağını iddia etti. JP Morgan: 

"Merkez Bankası'nın bir kez daha enflasyonda son dönemde yaşanan yükselişin arkasında arz taraflı ‘geçici’ faktörlerin olduğunu savunarak, politika faizini 100 baz indirerek yüzde 15'e çekti. Bu bizim beklentilerimize ve piyasanın ortak görüşüne paralel bir adım oldu. Fiyat baskısının yüksek, yıllık enflasyonun artışta, iç talebin güçlü ve politika kredibilitesinin kötü olduğu ortamda ciddi parasal gevşeme görmek ilginç oldu. TCMB'nin bu kararının talep öncülüğündeki fiyat baskılarının zayıf bir lira yolu yeni maliyet temelli baskılara yol açmasından ve daha güçlü enflasyon bekleyişleri yolu ile güçlü bir enflasyon ataleti oluşturmasından endişe ediyoruz" dedi. 

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne kadar? 19 Kasım euro ve dolar kaç TL?

Goldman Sachs ekonomistleri Murat Unur ve Clemens Grafe ise politika yapıcıların nihayetinde patikayı değiştireceklerini düşündüklerini belirtti. Goldman ekonomistleri 2022 sonu yüzde 18 politika faizini korurken liradaki zayıflık ve enflasyon sebebiyle gevşek duruşu korumanın zorlaşacağını, bu yüzden 2022 ilk faiz artışını üçüncü çeyrek yerine ikinci çeyrekte beklediklerini ifade etti. Dolar fiyatı faiz indirimi kararı ardından yükselişini sürdürüyor. 

EURO KAÇ TL? 

Merkez Bankası faiz indirimi kararı ardından dolar rekor kırdı. 11,30 seviyelerine kadar çıkan dolar fiyatı ardından euro da tarihi zirvesini yeniledi. 19 Kasım Cuma euro 12,57 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

İSLAM MEMİŞ DOLAR YORUMU 

Merkez Bankası faiz indirimi kararı ardından İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu. Dünya piyasalarında doların değer kaybettiğini ifade eden Memiş Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybettiğinin de altını çizdi. İslam Memiş Merkez Bankası faiz indirimi kararının çok aceleci olduğunu ifade etti. Uluslararası piyasalarda dolar endeksi başladığında dolar fiyatının yeni rekorlara imza atacağını vurguladı. 

Merkez Bankası faiz kararı ardından 11,30 TL seviyelerine yükseldi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...