Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Kasım 2021 11:45

Mesleki eğitimde yeni dönem: Ücreti devlet karşılayacak

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimde yeni düzenlemeye gidiyor. Müfredat yenilenecek, öğrencilerin ücreti karşılanacak, 25 bin öğrenci istihdam edilecek.

Mesleki eğitimde yeni dönem: Ücreti devlet karşılayacak
mesleki eğitim,MEB,mahmut özer

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimde düzenlemeye gidiyor. Yapılacak olan yeni sistemde öğrencilerin ücreti devlet tarafından karşılanarak işverenin üstünden yük alınıp 25 bin öğrencinin istihdam edilmesi sağlanacak.

Mesleki eğitimle birlikte müfredat güncellenerek öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimleri ile öğretmenlerin iş başı ve mesleki gelişim eğitimleri birlikte planlanacak. Bu süreçte işverenler eğitimin tüm süreçlerinde aktif olarak yer alacak. Mezun olan öğrenciye istihdam konusunda öncelik sağlanacak.

25 BİN GENÇ İSTİHDAM EDİLECEK

Sabah gazetesine konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimde yapılacak yeni düzenlemeleri anlattı. Bakan Özer, mesleki eğitimle birlikte işgücü piyasasındaki ihtiyacın karşılanacağı ve genç işsizlik oranının düşeceğini belirtti.

Özer, Almanya'daki mesleki eğitim modeline örnek verdi. Mesleki eğitim merkezlerinden mezun olanların, eğitim aldıkları alanlarda istihdam oranının yaklaşık yüzde 90 olduğunu söyleyen Bakan Özer, durumun genç işsizlik oranına da etki ettiğini vurguladı.

Mesleki eğitimle ilgili Turizm Bakanlığı'yla işbirliği olacak otellerde mesleki eğitim merkezlerinin kurularak 25 bin gencin istihdam edilecek. Mesleki eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesiyle öğrencilerin mesleki eğitim ücretleri devlet tarafından karşılanacak işverenin üzerine herhangi bir yük binmeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...