Tgrt Haber
13 Haziran 2020 14:52

Meze Tarifleri 10 Dakikada Hazırlayacağınız Pratik ve Lezzetli Meze Tarifleri

10 dakikada hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli, en bilindik mezelerin tariflerini sizler için hazırladık. Hem yapımları hem sunumları kolay olan bu mezeleri evdeki malzemelerle rahatlıkla yapabilirsiniz.

Meze Tarifleri 10 Dakikada Hazırlayacağınız Pratik ve Lezzetli Meze Tarifleri
Meze Tarifleri 10 Dakikada Hazırlayacağınız Pratik ve Lezzetli Meze Tarifleri,

10 dakikada hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli, en bilindik mezelerin tariflerini sizler için hazırladık. Hem yapımları hem sunumları kolay olan bu mezeleri evdeki malzemelerle rahatlıkla yapabilirsiniz.

Tahinli Tarator Tarifi

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç maydanoz

Hazırlanışı

  1. Bir kaba; süzme yoğurdu, tahini, limon suyunu, sarımsağı, kimyonu, tuzu, zeytinyağını ve kıyılmış maydanozu alıp güzelce harmanlayın.
  2. Servis tabağına alın ve güzelce düzeltin.
  3. Ardından üzerine zeytinyağını ve dilerseniz pul biberi ekleyip servis yapın.
  4. Dilerseniz cevizle de servis yapabilirsiniz.

Kaşarlı Polenta Tarifi

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır irmiği
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  1. Sütü bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyin ve kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin ve karıştırın. Sonra irmiği yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada sürekli karıştırın.
  3. Koyu bir kıvam alması sadece birkaç dakika sürecektir. Koyulaşınca ocaktan alın.
  4. Kaşar peyniri ve tereyağı ekleyin ardından istediğini gibi şekil verin ve servise hazır.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı isot
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet limon suyu

Hazırlanışı

  1. Bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu dökün ve bir streç film veya kapak ile kapatın.
  2. Bir soğanı rendeleyin ve fazla suyunu iyice sıkın.
  3. Tüm malzemeleri, mutfak robotuna atın ve çekin. Arada açıp kenara yapışan malzemeleri de spatula ile ortaya atın.
  4. Ardından elinizde şekil verin ve servise hazır.

Eğin Piyazı Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet domates (küçük doğranmış)
  • 3 adet salatalık (küçük doğranmış)
  • 4 adet soğan (küçük doğranmış)
  • 4 adet sivri biber(doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı çökelek
  • 1 avuç taze reyhan otu

Üzeri için:

  • 1 avuç dereotu

Hazırlanışı

  1. Bir kapta, domatesi, salatalığı, soğanı ve biberi tuzla birlikte karıştırın.
  2. Başka bir kapta yoğurdu, çökelek peynirini ve doğradığınız taze reyhanı karıştırın.
  3. Tüm malzemeleri bir araya getirip karıştırın.

 

Peynirli kırmızı biber tarifi

Malzemeler

  • 3 adet kapya biber
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1,5 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 avuç dereotu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limonun suyu

Kızartmak için:

  • 0,5 litre sıvı yağ

Hazırlanışı

  1. Biberleri yıkayıp kurulayın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika közleyin. Ardından kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartarak temizleyin. Biberleri parçalamadan ve zedelemeden yapmak gerekiyor. Dilerseniz. Önce çekirdeklerini çıkartıp daha sonra sıvı yağda kızartabilirsiniz de.
  2. Bir kaba, peyniri, zeytinyağını, dereotunu ve çörek otunu alın çatalla iyice ezin.
  3. İç harcı biberlerin içine doldurun ve dilimleyin.

Atom Meze Tarifi

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 5 adet kurutulmuş Arnavut biberi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

  1. Sarımsağı ezin ve süzme yoğurdu, tuz ile iyice karıştırın.
  2. Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı da eritin. Üzerine kuru Arnavut biberlerini ilave edin. 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.
  3. Yoğurdu servis tabağına alın ve kaşık ile şekil verin.

Muhammara Tarifi

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/3 su bardağı ekmek içi
  • 1/3 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

  1. Rondodan geçirdiğiniz ekmek içlerinin üzerine salçayı alın ve ovarak birbiri ile karıştırın.
  2. Cevizleri ve ezilmiş sarımsağı, tahini, zeytinyağını ve tuzu ilave edin ve karıştırın.

Haydari Tarifi

Malzemeler

  • 200 gram süzme yoğurt
  • 50 gram beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1/3 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

  1. Beyaz peyniri rendeleyip süzme yoğurduyla bir kapta karıştırın.
  2. Havanda tuzla sarımsağı ezin.
  3. Bir tavaya zeytinyağını ısıtın üzerine cevizleri ekleyin ve bir dakika kadar kavurup nane ekleyip altını kapatın.
  4. Bütün malzemeleri bir kapta tel çırpıcı ile çırpın ve servis yapın.

Patlıcanlı Haydari Tarifi

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

  1. Patlıcanları önceden ısıtılmış200 derece fırında 20-25 dakika kadar közleyin. Sonra kabuklarını soyun. Ardından kesme tahtası üzerinde bıçakla dövün.
  2. Süzme yoğurt, ezilmiş peynir, zeytinyağı, rendelediğiniz sarımsağı, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın. Üzerine patlıcanları da ilave edin.
  3. Zeytinyağına kırmızı toz biberi ilave ederek üzerine dökün.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...