Tgrt Haber
16 Ağustos 2018 15:54

Mide bulantısına ne iyi gelir sebepleri nelerdir tedavi yöntemleri

Mide bulantısı bazen geçici bir durum olarak bazen de bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkmakta. Mide bulantısına ne iyi gelir ? Mide bulantısı nasıl geçer ?

Mide bulantısına ne iyi gelir sebepleri nelerdir tedavi yöntemleri
mide bulantısı

Mide bulantısı bazen geçici bir durum olarak bazen de bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkmakta. Genelde üstünde durulan bir durum olmasa da altında yatan sebepler sağlığınız açısından ciddi problemlere yol açabilir. Mide bulantısının birçok nedeni olabilir. Vücuda zarar verebilecek midenin kabul etmeyip atmaya çalışmasıyla oluşan mide bulantısı genellikle kusma eylemiyle sonuçlanır. Aslında bu kusma eylemi vücudun kabul etmediği bu maddelerin dışarı atılması için gerekli bir eylemdir. Böyle bir mide bulantısı ile karşılaştığınızda rahatlamak için kusmaktan çekinmemek lazım.

Mide bulantısı denince sebep olarak sadece aklımıza mide problemleri gelmemeli. Mide bulantısı birçok hastalığın belirtisi olabilir. Mide enfeksiyonları midede olan rahatsızlığın habercisi olarak mide bulantısı yapar, araç ile yolculuk sırasındaki araç tutmaları ki bu tarz araç tutmalarını önlemek için küçükler için yolculuğa başlamadan alınabilecek şuruplar ve yetişkinler içinde yine mide bulantısını engelleyen haplar eczanelerde mevcuttur, gastrit mide bulantısı yapar, bağırsak enfeksiyonları, alkol kullanımı mide bulantısını tetikleyen bir faktördür, kulak rahatsızlıkları direk olarak mide bulantısına sebep olabilir, mide bulantısı vertigo baş dönmesi ve iç kulak iltihaplarında sıklıkla karşılaşılan bir durumdur, migren ağrıları, gıda zehirlenmeleri, kötü kokular, bilinir ki aşırı stres durumunda stresin mideye vurması sonucu midede bir bulantı oluşur. Bunun gibi durumlar mide bulantısına sebep olabilir. Bu durumlar olağan durumlar olarak karşılanabilir.

Bazı mide bulantısı belirtileri var ki bu belirtiler görüldüğü zaman hemen en acil sağlık merkezine gitmekte fayda olacaktır. Bunları şu şekilde sıralayacak olursak;

  • Şiddetli göğüs ağrısı
  • Mideye vuran şiddetli kramplar
  • Görmede bozukluk
  • İshal
  • Zihin bulanıklığı
  • Soğuk terleme
  • Yüksek ateş
  • Kusmukta kan

Yukarıdaki gibi mide bulantısı ile birlikte gelişen belirtiler olduğui durumlarda doktora görünmenizde fayda olacaktır.

Mide bulantısının bir başka nedeni de hamilelik belirtisidir. Tabi her mide bulantısı hamilelik habercisi değildir. Ama hamileliğin habercisi olan değişen hormonların oluşturduğu bu mide bulantısı hamileliğin ilk 3 ayı kendisini sıklıkla göstermektedir.

Mide bulantısına ne iyi gelir Mide bulantısı nasıl geçer

Temiz havada düzenli yürüyüş yapmak mide bulantısını azaltabilir, aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmak özellikle çok sıcak havalarda, biraz yatıp uzanmak size iyi gelecektir, nane limon karışımı midenizi bastırmak ve bulantı hissini azaltmak için işe yarar bir yöntemdir.

Nane Mide Bulantısı

Nane, geleneksel çözümdür, hem yaprakları hem de yağı, hazımsızlık ve irritabl bağırsak sendromu ile ilgili olarak yararlıdır ve yapılan araştırmalar nane yağı kokusunun bulantıyı hafifletebileceğini düşündürmektedir.

Nane çayı mide bulantısını geçirmek için en yaygın kullanılan yoludur, aynı zamanda piyasada kapsül olarak da mevcuttur. Aromaterapi için uçucu nane yağını kullanabilirsiniz, ancak öncelikle uçucu yağın seyrelmesi gerekir. Ayrıca reflü gibi bir mide rahatsızlığınız varsa, oral yoldan nane kullanmaktan kaçının.

Zencefil Mide Bulantısı

Zencefil, mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal tedavisinde uzun bir geçmişe sahiptir. Örneğin Çin'de, 2000 yıldan fazla bir süredir çeşitli sindirim ve ağrı sorunlarını tedavi etmek için kullanılmaktadır. Zencefilin mide bulantısını nasıl hafiflettiği kesin olarak bilinmemekle birlikte, gingerol gibi aktif bileşenlerin sindirim ve merkezi sinir sistemlerini doğrudan etkilediği düşünülmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...