Tgrt Haber
14 Nisan 2021 14:00

Migren Olup Olmadığım Nasıl Anlaşılır? Migren Belirtileri ve Tedavisi

İlk başlarda çoğu kişinin baş ağrısı sanıp doktora başvurduğu migren, tedavisi olmayan nörolojik bir hastalıktır. Migren hastalığı ülkemizde en aktif genç yaş aralığındaki kadınlarda, erkeklerin üç katına yakın fazla görülmektedir. Yani ülkemizde kadınların yaklaşık % 20'sinin, erkeklerin ise % 8'inin migren hastası olduğu tahmin edilmektedir. İşte bu haberimizde “Migren olup olmadığı nasıl anlaşılır? Migren atakları nasıl olur? Migren krizine ne iyi gelir? Migren başın neresi ağrır?, Migren belirtileri ve tedavisi” gibi aklınıza takılan soruların cevaplarını vermeye çalışacağız…

Migren Olup Olmadığım Nasıl Anlaşılır? Migren Belirtileri ve Tedavisi
Migren olup olmadığı nasıl anlaşılır,Migren atakları nasıl olur,Migren krizine ne iyi gelir?,Migren başın neresi ağrır?,Migren belirtileri ve tedavisi

Günümüzü kâbusa çeviren baş ağrıları genel olarak üzerinde durulmayan ve bilinçsiz tüketilen ağrı kesicilerle çare aranılan bir rahatsızlık olarak görülmesine rağmen aslında iyi bir tetkik yapılması gereken migren olabilir.

Migren Olup Olmadığım Nasıl Anlaşılır? Migren Belirtileri ve Tedavisi

Genelde başınızın belli bir bölgesinde meydana gelen ağrı ile başlayan migren ağrıları gelmeden önce sinirlilik hali ve ani heyecanla tehlike çanlarını çalmaya başlayabilir. Araştırmacıların uzun yıllardır çaresini bulmak için uğraş verdikleri migren belirtileri ve tedavisi konusunda yapılan incelemelerde bu rahatsızlığın kronik olduğu artık biliniyor. 

Migren Olup Olmadığım Nasıl Anlaşılır? Migren Belirtileri ve Tedavisi

Migrenin başlıca belirtileri arasında uyku düzensizliği, burun tıkanıklığı, idrara sık çıkma, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, sersemlik yer alabilir. Migrenin sebeplerinin de çok iyi bir şekilde araştırılması gerekmekle birlikte bu ağrıyı ne gibi bir şeyin tetiklediği incelenmelidir. Kimi insanlarda uzun süre gürültülü ortamda kalma migrene yol açabileceği gibi kimilerinde farklı bir parfüm bile migrene neden olabilir.

Migren Olup Olmadığım Nasıl Anlaşılır? Migren Belirtileri ve Tedavisi

Migren hastalarının dikkat etmeleri gereken en önemli konu ağrıların neden sonra başladığıdır ve bu rahatsızlığa sebep ortaya çıkarıldıktan sonra sizin işiniz çok daha kolaylaşacaktır. Migren tedavisinde kullanılacak ilaçlar kesinlikle bilinçsiz olarak tüketilmemeli ve bir uzmandan yardım alınmalıdır. Ortalama 2-3 ay gibi bir süreçte yaşanan migren ağrılarında doktorunuzun tavsiye edeceği ağrı kesici kullanılabilirken daha sık rahatsızlıklarda koruyucu tedaviye uzmanınız tarafından başlanılacaktır. Migrenden tamamen kurtulmak için çare olabilecek koruyucu tedavide sizin her gün almanız ve aksatmamanız gereken ilaçlar sizin de derdinize derman olabilir. Bu rahatsızlığı gidermekte kullanılmaya başlayan yeni bir yöntem olan botoks tedavisinin yaklaşık 6 aylık bir süreçte yüzde 80 başarı ile gerçekleşmesi umut verici bir gelişme olarak görülmektedir.

Migren Olup Olmadığım Nasıl Anlaşılır? Migren Belirtileri ve Tedavisi

Hamilelikte migren vücutta değişikliklerle birlikte artış gösterebilmekle birlikte uzmanlar özellikle östrojenin ani yükselmesinin ağrılarda etkili olduğunu düşünmektedirler. Hamile kadınlarda her baş ağrısını migren olarak adlandırılmaması gerekmekte olmakla birlikte mutlaka uzman bir doktor tarafından tetkik edilmesi tavsiye edilmektedir. Gebelik döneminde bebeğinizin rahatsızlık yaşamaması için alınacak ilaç da çok iyi olarak seçilmeli ve doktorunuzu size verdiği ilacın haricinde başka bir yönteme başvurulmamalıdır.

Migren Olup Olmadığım Nasıl Anlaşılır? Migren Belirtileri ve Tedavisi

Bunun için günlük hayatınızda aşağıda sıralayacağımız konulara mutlaka dikkat edin;

  • Baş ağrısı takvimi veya baş ağrısı günlüğü tutmak
  • Az ya da fazla uyumamak
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Stres ile başa çıkma yollarını öğrenmek
  • Uygun bir kiloya erişmek
  • Alkolden kaçınmak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...