Tarih : 27.10.2021 - 09:36 Yorum : 0

Minestrone Çorbası nasıl yapılır? 26 Ekim Masterchef Minestrone Çorbası tarifi!

Mesterchef’in dün akşam yayınlanan bölümünde Minestrone Çorbası büyük ilgi topladı. Danilo Şef’in özel tarifiyle İtalyan mutfağına ait olan Minestrone çorbasının nasıl yapıldığı seyirci tarafından merak edildi. Minestrone çorbası nasıll yapılır? Masterchef Minestrone çorbası tarifi nasıl? Sorularına yanıt aranmaya başladı.

Minestrone Çorbası nasıl yapılır? 26 Ekim Masterchef Minestrone Çorbası tarifi!

İtalyan mutfağına ait olan ve adını İtalyanca çorba anlamına gelen ‘minestra’ kelimesinden alan Minestrone çorbası, dün akşam yayınlanan Masterchef bölümünde Danilo Şef’in özel yapımıyla seyircinin beğenisini topladı. Tarifini ve nasıl yapıldığını merak eden seyirciler, çorbanın tarifine ulaşmak için yoğun bir arayış içine girdi. Peki Minestrone çorbası nasıl yapılır? İşte 26 Ekim Masterchef Minestrone çorbası tarifi!

MASTERCHEF MİNESTRONE ÇORBASI TARİFİ

İtalyan mutfağına ait olan Minestrone çorbasının malzemeleri aşağıdaki gibidir:

  • 2 sap kereviz,
  • 2 havuç,
  • 1 kırmızı soğan,
  • 10 brüksel lahanası,
  • 1 su bardağı Meksika fasulyesi,
  • 1 su bardağı küp doğranmış domates,
  • 1 kabak,
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
  • 1 su bardağı taze kıyılmış ıspanak,
  • 4 diş sarımsak,
  • 6 su bardağı sebze suyu,
  • Yarım su bardağı makarna,
  • Yarım tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye,
  • 2 defne yaprağı,
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen,
  • 1 çay kaşığı kuru kekik,
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
  • Karabiber,
  • Tuz.

MİNESTRONE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle kuru soğan küçük parçalar halinde doğranır. Ardından sarımsaklar da bıçağın tersiyle ezildikten sora ince ince kıyılır. Patatesler de iri küpler halinde doğranır. Daha sonra kabak ve havuç da patateslerle uyumlu olacak şekilde doğranır. Bol su ile yıkanan kereviz sapları ve ıspanak da ince incecik kıyılır. Karnıbaharlar küçük parçalara ayrılır. Taze fasulyeler, kılçıklarından ayrılarak doğranır. Fesleğen yaprakları da ayıklanır.

Derin bir tencerede kızdırılan zeytinyağının üstüne doğranmış soğanlar eklenir ve hafif bir renk alana kadar sotelenir. Üzerine sarımsaklar eklenerek domates salçası ilave edilir. Kavrulan soğan, sarımsak ve salça üçlüsüne doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilen Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasa eklenir. Ardından sebzelerin üzerini hafif geçecek şekilde sıcak tavuk suyu ilave edilerek 15-20 dk pişirilir.

Karabiber ve tuz ilave edildikten sonra ince kıyılmış fesleğen yaprakları ve makarna eklenerek tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 10-15 dk daha pişirilir. Minestrone çorbası hazır... İsteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ilave edilerek servis edilir. Afiyet olsun…

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber