Tgrt Haber
05 Mart 2020 16:35

Mısır ekmeği tarifi, Mayalı mısır ekmeği tarifi

Karadeniz’in en güzel lezzetlerin biri olan ve Türkiye’nin her yerinde meşhur olmuş ve yapılmakta olan lezzeti mısır ekmeğini, iki şekilde hazırlayabileceğiniz tarifini sizler için hazırladık. Bu eşsiz lezzeti, ister mayalı olarak isterseniz de mayasız olarak hazırlayabilirsiniz.

Mısır ekmeği tarifi, Mayalı mısır ekmeği tarifi
Mayalı mısır ekmeği tarifi,

Karadeniz’in en güzel lezzetlerin biri olan ve Türkiye’nin her yerinde meşhur olmuş ve yapılmakta olan lezzeti mısır ekmeğini, iki şekilde hazırlayabileceğiniz tarifini sizler için hazırladık.  Bu eşsiz lezzeti, ister mayalı olarak isterseniz de mayasız olarak hazırlayabilirsiniz.

Mayalı mısır ekmeği tarifi

Malzemeler

  • 1 kilo mısır unu
  • 6 Yemek Kaşığı Un
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 tatlı kasığı tuz
  • 1 litre (ılık) sıcağa yakın su (elinizi yakmayacak şekilde olsun lütfen)

Hazırlanışı

  1. 1 kilo mısır ununu bir karıştırma kabına alın.
  2. Üzerine ortasını açıp 2 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.
  3. Yarım paket yaş mayayı elinizle ufalayarak dökün.
  4. Ilık suyun yarısı kadarını da ilave edin.
  5. 6 yemek kaşığı unu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça suyundan dökün ve yoğurmaya devam edin.
  6. Ekmeği pişireceğiniz tepsiyi yağlayın ve hamuru tepsiye bir miktar bastırarak düzeltip yayın. Eliniz bu aşamada yapışacaktır, su dolu bir tabakta elinizi ıslatarak en üstünü düzeltin.
  7. Hamuru dilimleyin. Kare olacak şekilde dilimleyebilirsiniz.
  8. Fırın tepsisinin üzerini streç film ile kaplayın ve bir saat mayalanması için dinlendirin.
  9. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişebilirsiniz. Genellikle 45 dakika pişmektedir.

Mayasız mısır ekmeği tarifi

Malzemeler

  • 1 kg mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Su (kaynar olacak)

Hazırlanışı

  1. 1 kg mısır unu, 1 paket kabartma tozunu, 3 yemek kaşığı yoğurdu, yarım su bardağı sıvı yağı, bir miktar tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri, yarım su bardağı unu bir karıştırma veya yoğurma kabına alın ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  2. Ardından kalan yavaş yavaş su ilave etmeye devam edin ve bu sırada yoğurmaya da devam edin.
  3. Hamurunuz kıvam alana kadar yoğurun. Çok katı bir hamur elde etmemeniz gerekiyor. Bu hamur biraz ele yapışan bir hamurdur. Hamur ne kadar sert olursa, ekmeğiniz o kadar sert olacaktır.
  4. Fırın tepsisini yağlayın ve üzerine hamurunuzu alın ve her tarafa eşit dağılacak şekilde yayın.
  5. Hamuru dilediğiniz gibi kesin ve çok az un serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızarınca derecesini düşürüp 5 dakika daha pişmesini sağlayabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...