Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2022 15:23 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 17:06

Mor Kalp Anlamı: Mor Kalp Emojisi Ne Anlama Gelir? İşte WhatsApp Kalplerinin Renklerinin Anlamı…

Emojiler, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte özellikle WhatsApp, İnstagram, Facebook ve Sanapchat gibi sosyal medya platformlarının gelişmesiyle birlikte hayatımıza girmiştir. Sıklıkla kullanılan bu sevimli emojilerin içerisinde en çok kullanılanlar ise renkli kalplerdir. Sevgi, aşk gibi durumlarda sıklıkla kullanılan kalp emojilerinin renklerine göre anlamları değişiyor. Peki kalp emojilerinin her renginin farklı bir anlam ifade ettiğini biliyor muydunuz? Mor kalp anlamı nedir? Mor kalp emojisi ne anlama gelir? WhatsApp kalplerinin renklerinin anlamı nedir? İşte emojilerin dilleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Mor Kalp Anlamı: Mor Kalp Emojisi Ne Anlama Gelir? İşte WhatsApp Kalplerinin Renklerinin Anlamı…
WhatsApp,emoji

Emoji kullanımı teknolojinin en sevimli getirilerinden biri olsa gerek. Sosyal medyada kelimelerin yanı sıra kullanılagelen emojiler cümlenin anlamını tamamlamada olağanüstü bir görev görürler. Neredeyse artık hiçbir cümlemizi emojisiz kullanmaz hale geldik. Herkesin sıklıkla kullandığı bu sevimli emojilerin içinde en sık tercih edilenler ise renkli kalpler bulunuyor. Genellikle sevgi ve aşkla özdeşleşse de aslında kalplerin renklerine göre farklı anlamlar ifade ettiğini biliyor muydunuz? Eğer bilmiyorsanız bu yazımızı mutlaka okuyun deriz çünkü bilmeden yanlış anlaşılmalara neden olabilirsiniz. Peki Mor kalp anlamı nedir? Mor kalp emojisi ne anlama gelir? WhatsApp kalplerinin renklerinin anlamı nedir? İşte emojilerin anlamları

WHATSAPP KALPLERİNİN ANLAMLARI NE?

Emojiler sosyal medya platformlarında en çok kullanılan ifadelerdir. Yeni güncellemelerle her geçen gün daha şirin daha tatlı ifadeler emoji ailesine ekleniyor. Sürekli yenilenen emojilerin dışında gün geçsede modası hiç geçmeyen ifade ise kalp emojisidir. Ancak kalp emojilerinin farklı renleri vardır ve bu kalpler renklerine göre başka anlamlar ifade etmektedir. Özellikle WhatsApp’ta sıklıkla kullandığımız renkli kalplerin aslında ne anlam ifade ettiğini biliyor musunuz? Sevgi, aşk gibi anlamlar yüklediğimiz kalp emojilerinin renkleri değiştiğinde anlamları da değişiyor. Eğer renkli kalplerin anlamlarını bilmeden gelişigüzel kullanıyorsanız bir kez daha düşünmelisiniz. Bu renkler istenmeyen anlaşılmalara yol açabilir diyerek sizleri şimdiden uyaralım. Peki ne anlama geliyor renkli kalp emojileri? İşte WhatsApp kalplerinin anlamları…

Mor Kalp Anlamı: Mor Kalp Emojisi Ne Anlama Gelir? İşte WhatsApp Kalplerinin Renklerinin Anlamı…

En çok kullanılan emojilerden olan kalplerin farklı renkleri bulunmaktadır. Sarı, mavi, beyaz, siyah, yeşil, kahverengi, mavi gibi kalp renkleri vardır.

MOR KALP ANLAMI NEDİR?

Mor kalp şefkat, anlayış ve ilgiyi sembolize eden bir emojidir. Daha çok aile ilişkilerinde tercih edilen bu emoji, Anneler Günü ya da doğum günü gibi özel günlerde de sıkça kullanılır. Şefkat veya sevgiyi ifade etmenin yanı sıra zenginliği belirtmek için de kullanılabilir. Bunların yanı sıra mor kalp emoji ilhamı, hayal gücünü, bireyselliği, ruhaniyeti, empatiyi, kontrollü duyguları ifade eder.

Mor, en kısa dalgaboylu, elektromanyetik tayfta daha çok maviye yakın olan renge verilen isimdir. Mor ara ve soğuk bir renktir ve karşıt rengi turuncu'dur. Mor en yüksek frekans'lı renktir.

Mor rengin olumlu anlamları: Haysiyet, saygınlık, hayal gücü

Mor rengin olumsuz anlamları: Alaycılık, gelişmemiştik, kullanışsızlık

❤️ Kırmızı kalp: Dünyada en çok kullanılan emojilerden biri olan kırmızı kalp, saf aşk duygusu ile özdeşleşiyor. Bu emoji birbirine karşı büyük tutku, sevgi ve romantizm duygusu taşıyan insanlar arasında kullanılır. Bununla birlikte çok yakın arkadaşlık ve derin hisleri tanımlamak için de rol oynar.

Turuncu kalp: Kalp emojisi sevgili temsil eder. Fakat turuncu kalbin anlamı daha çok arkadaşlık ilişkilerini kapsıyor. Yani duygusal ilişkilerin yanı sıra dostluk sevgisi mesajlarına hizmet eder.

Sarı kalp: Yeni başlangıçlar, gençlik, gün ışığı, bahar, saflık ve güç anlamları taşıyan sarı rengi, WhatsApp emojisinde mutluluk ve iyimserlik anlamı taşıyor. Yaşama sevincini temsil etmek için de tercih ediliyor.

Mavi kalp: Güven, uyum, barış ve sadakati gösteren mavi kalp ikonu ikili arasında hissedilen derin dostluğu temsil eder. Fakat öte yandan bu emojinin bir diğer anlamı, BDSM ilişki türüne hizmet eder. Çekicilik ve arzuyu içerisinde barındıran mavi kalp çift anlam taşır. Bu yüzden kullanımına dikkat etmekte yarar var.

Siyah kalp: Karanlık ve sert bir mizahı tanımlayan siyah kalp emojisi, kullanıcının içinde tuttuğu acı ve üzüntü hissini ifade eder. Çoğunlukla taziye mesajlarında kullanılır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...