Tgrt Haber
24 Ağustos 2020 14:59 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:07

Morluk nasıl geçer, Morluk nasıl iyileşir, Morluk tedavi yöntemleri

Morluğun üzerine düzenli olarak hergün 15 dakika boyunca buz koyun. Bu şekilde burada oluşan iltihaplanmayı tedavi edeceksiniz.

Morluk nasıl geçer, Morluk nasıl iyileşir, Morluk tedavi yöntemleri
Morluk nasıl oluşur / Morluk nasıl olur

Morluk nasıl geçer

  1. Morluğun üzerine düzenli olarak hergün 15 dakika boyunca buz koyun. Bu şekilde burada oluşan iltihaplanmayı tedavi edeceksiniz.
  2. Buz kompresinden sonra iyileşme görüldüğünde iltihaplanma geçmiş olacaktır. Bu aşamada ılık kompres yaparak buradaki kan dolaşımını arttırın.
  3. Morluk oluştuktan sonra birkaç gün içinde ağır egzersizler yapmayın. Egzersiz yaparken morluğun olduğu kısma daha çok kan giderse renk kötüleşir.
  4. Morluğun ortasına yapılmayacak ve dokunmayacak şekilde kenarlarına hafif, dairesel hareketlerle ve düzenli masaj yapmak, morluğun kendş kendine iyileşmesini hızlandırır.
  5. Her gün morluğu 15 dakika kadar morluğu güneş ışığında tutabilirseniz, morluk daha hızlı renk değiştirerek iyileşecektir.

Morluk nasıl gider

Soğan

Bir soğanı kullanacağınız zaman kesip bir dilimini alın ve morluğun üzerine sürüp burda bekletin.

Sirke

Sirkeyi ılık su ile karıştırıp moraran bölgeye sürün.

Kantaron yağı

Tam bir ağrı kesici olmasının yanı sıra, iltihap da önleyicidir. Sarı kantaronu günde birkaç defa morluk geçene kadar morluğunüzerine sürün. Bununla birlikte eğer morluğun daha hızlı iyileşmesini içerden de desteklemek isterseniz; 1 bardak kaynar suyun içine 2 yemek kaşığı sarı kantaronu ekleyin ve 10 dakika kadar demlendirip süzüp tüketin.

Tuz

Morluğun olduğu bölgeye bir tabaka halinde tuz döküp bekletmek oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

Maydanoz

Bir miktar maydanozu ezip macun kıvamında, morluğa sürün ve 5 dakika bu şekilde bekletin.

Morarmadan birkaç gün sonra

Aşağıdaki uygulamalar, morluk oluşumundan birkaç gün sonra morluğun daha hızlı iyileşmesi için yapılabilir.

Yağlarla masaj

eğer morarmadan birkaç gün sonra moraran yere müdaha etmek isterserniz; 5 damla kalendula yağı ile 2 damla rezene yağı, 1 damla selvi yağı ve 4 tatşı kaşığı üzüm çekirdeğini karıştırıp moraran bölgeye sürün. Fazla masaj yapmayın. Urdaki kasları fazla yormayın.

Sıcak kompres

Bir bezi sıcak suya batırıp çıkarttıktan sonra moraran bölgeye sürebilirsiniz veya sıcak su torbasını da buraya tutabilirsiniz.

Morluk nasıl oluşur / Morluk nasıl olur

Cilde alınan bir darbe sonucu derinin hemen altında bulunan minik kan damarları zarar görür. Yırtılır veya hasar görür. Burada bir kanama oluşursa derinin altındaki dokulara sızma yapar ve morluk oluşur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...