• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122734
  • up
    USD
    5.9158
  • up
    EURO
    6.5571
  • up
    GBP
    7.689
  • up
    Altın
    296.904
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 27.12.2019 - 17:32 Yorum : 0

Muhallebi nasıl yapılır? En kolay ve pratik muhallebi tarifi, Muhallebi nasıl yapılır

Sizinle iki muhallebi tarifi paylaşmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi klasik ve pratik bir tattır. Diğeri ise oldukça kolay ve efsane bir lezzettir. Bu tarifi dilediğiniz muhallebi gereken tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Tadına bayılacaksınız.

Muhallebi nasıl yapılır? En kolay ve pratik muhallebi tarifi, Muhallebi nasıl yapılır

Sizinle iki muhallebi tarifi paylaşmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi klasik ve pratik bir tattır. Diğeri ise oldukça kolay ve efsane bir lezzettir. Bu tarifi dilediğiniz muhallebi gereken tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Tadına bayılacaksınız.

Klasik bir lezzet kolay muhallebi tarifi
Malzemeler
•    5 su bardağı süt
•    1 su bardağı toz şeker
•    3 yemek kaşığı buğday nişastası (elenmiş)
•    1 paket vanilya
•    1/2 çay bardağı un (elenmiş)
•    1 tatlı kaşığı tereyağı

Servisi için:
•    1 adet muz
•    1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Hazırlanışı
1.    5 su bardağı soğuk sütü bir tencereye döküp, üzerine 1 su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı elenmiş buğday nişastasını da ilave edip, sürekli karıştırarak kıvamı koyulana kadar pişirin.
2.    Göbek atmaya başlayan muhallebinin altını kapatın ve üzerine 1 paket vanilya ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edin. Tekrar çırpın.
3.    Tatlıyı kuplara veya kaselere alın ve buzdolabında 3 saat bekletin.
4.    Üzerine muz dilimleri ekleyerek, Antep fıstığı döküp süsleyerek servis yapın.

Tadına doyulamayan muhallebi tarifi
Favoriniz olmaya aday harika bir muhallebi tarifi
Malzemeler
•    1 litre süt
•    4 yemek kaşığı un
•    2 yemek kaşığı mısır nişastası
•    1 yumurtanın sarısı
•    1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı
•    1 adet damla sakızlı çiğnenen şekersiz sakız veya az damla sakızı
•    200 gram labne peyniri
•    1 paket kremşanti (toz olarak kullanılacak)

Hazırlanışı
1.    1 litre sütü bir tencereye alın ve üzerine 4 yemek kaşığı un ile 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 1 adet şekersiz damla sakızlı sakızı içine atın ve kaynayana kadar bir çırpıcı tel yardımı ile çırpın. Bu aşamada sakızı karıştırırken içinde hissedeceksiniz. Özellikle o eriyene kadar mutlaka karıştırın.
2.    Kıvam alan muhallebinizin altını kapatın ve biraz ılınması ve ilk sıcaklığının geçmesi için bekleyin.
3.    İlk sıcaklığı geçen muhallebinin içine 200 gram labne peynirini ve 1 paket toz kremşantiyi ekleyin ardından bir mikser yardımı ile iyice karıştırın.
4.    Karıştıktan sonra muhallebiyi üstü kabuk bağlamadan kuplara veya servis edeceğiniz kaba alın ve üstünü ıslak bir kaşıkla düzeltin. Bu muhallebiyi dilediğiniz şekilde deneyebilirsiniz. Bizim favori muhallebimizdir. Tiramisuda, sade olarak, üzerine veya altına bisküvi kırıntıları dökerek veya meyvelerle süsleyerek hatta şekerpare gibi şerbetli tatlıların bile üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber