Tarih : 30.11.2021 - 10:47 Yorum : 0

Mumbar dolması nasıl yapılır? Evde Mumbar (Bumbar) dolması tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

Mumbar dolması tarifi ve evde mumbar dolmasının yapılışı merak edilenler arasında yer aldı. MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacıların mumbar dolması hazırlamak için verdiği mücadele sonrasında, yarışmanın sıkı takipçileri "mumbar dolması nasıl yapılır, içine ne koyulur?" sorularının cevabını araştırmaya başladı. Ülkemizin Güneydoğu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinden meşhur olan fakat Türkiye'nin hemen hemen her yerinde sevilerek tüketilen bu lezzete dair merak edilenler haberimizde!

Mumbar dolması nasıl yapılır? Evde Mumbar (Bumbar) dolması tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

"Mumbar dolması nasıl yapılır, mumbar dolmasının içine ne konur, mumbar dolması hangi yöreye aittir?" sorularının cevabı araştırılmaya başladı. 30 Kasım MasterChef mumbar dolması tarifini araştıran izleyiciler, mumbar dolması için gereken malzemeleri ve yapılışını da sorgulamaya devam ediyor. İşte, evde mumbar dolması yapılışı, püf noktası ve merak edilenler...

MUMBAR DOLMASI TARİFİ

Mumbar Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

  • Temizlenmiş kuzu bağırsağı
  • Pirinç
  • Domates salçası
  • Biber salçası
  • İsot
  • Yarım kuru soğan
  • Kırmızı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Yağsız dana kıyması
  • Maydanoz
  • Sumak
  • Acı toz biber
  • Kimyon
  • Zeytinyağı

EVDE ADIM ADIM MUMBAR DOLMASI YAPILIŞI

Tencereye pirinç, domates ve biber salçası, yağsız dana kıyması ve bütün baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.

Minik minik doğranmış soğanı ve maydanozu da içine ekleyin.

Kuzu bağırsaklarının içine çok sıkı olmayacak şekilde karışımı doldurun, unutmayın ki, pirinçler pişerken şişeceği için boşluklu doldurmakta fayda olacaktır.

Son olarak bağırsağın iki tarafına da düğüm atın ya da temiz bir makara ipliği ile bağlayın.

İki saat orta ateşte pişirin ve dilerseniz mumlarınız piştikten sonra fırınlayın. Üzerini kızartmak için bu yolu deneyebilirsiniz.

MUMBAR TEMİZLEME YÖNTEMİ

Kalın bağırsakları bir gün önceden sudan geçirin ve tuzlu/sirkeli suda bekletin. Gün içerisinde 3 kez tuzlu suyu değiştirin ve sonrasında, dinlendirilmiş bağırsakları bol suyun altında durulayın, bu işlemi yaparken de bağırsakları ovalayın. Bağırsakları iyice temizleyin.

MUMBAR DOLMASININ PÜF NOKTALARI

İç harcı hazırladıktan sonra ılıması için bekletin ve doldurma işleminde, mumbarları fazla doldurmamaya özen gösterin çünkü aksi takdirde pişerken patlayacaktır.
Mumbarların uç kısımlarını ip ile bağlayın. Bu sayede pişirirken açılmasını önleyebilirsiniz.
Hazırladığınız mumbarları, tencere yerine zeytinyağlı tavada kızartabilirsinizi böylece daha farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.

SAKATAT NEDİR?

Büyükbaş hayvanlar ile küçükbaş hayvanların kesim işlemi gerçekleştirildikten sonra karkas ve deri dışında kalan, insan tüketimi için uygun olan bölümlere "sakatat" denir. İnsanların tüketimi için uygun görülen sakatatlar; karaciğer, yürek, işkembe, şirden, dalak, böbrek, paça, baş, kokoreç, dil, beyin, yumurtalık, taşlık ve gömlektir. Birçok kişinin yemek konusunda çekimser davrandığı sakatat tüketiminde en önemli nokta, besinin temiz ve hijyenik olmasıdır.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber