Tgrt Haber
27 Şubat 2020 17:17

Müren balığı yenir mi lezzetlimi Müren balığı nasıl pişirilir?

Müren balığı, yılan balığına benzerliği ile bilinen bir balıktır. Özellikle dalgıçların daldıklarında sık sık karşılaştıklarında Müren balığı, kendisini ilk kez görenler için korkulu dakikalar yaşanmasına neden olmaktadır. Müren balığı, keskin dişleri ve köpek balığından dört kat daha fazla koku alma duyusuyla dikkatleri kendisine çekmektedir.

Müren balığı yenir mi lezzetlimi Müren balığı nasıl pişirilir?
Müren balığı yenir mi lezzetlimi Müren balığı nasıl pişirilir,

Müren balığı, yılan balığına benzerliği ile bilinen bir balıktır. Özellikle dalgıçların daldıklarında sık sık karşılaştıklarında Müren balığı, kendisini ilk kez görenler için korkulu dakikalar yaşanmasına neden olmaktadır. Müren balığı, keskin dişleri ve köpek balığından dört kat daha fazla koku alma duyusuyla dikkatleri kendisine çekmektedir.

Balık tezgahlarında Müren balığı veya merina balığı olarak zaman zaman satılmaktadır. Kilo gramı 25 tl gibi rakamlara satılmaktadır. Balık tezgahlarında az görülür olmasının nedeni ise, onu yakalamanın zor olması ve genellikle daha diplerde yaşamalarıdır. Ayrıca Müren balığı, ev ortamında bir akvaryumda da yetiştirilebilmektedir. Sadece dikkat edilmesi gereken ortamın sıcaklığı, başka balıklarla aynı ortamda yetiştirilmemesi gibi etkenlere özen gösterilmelidir.

Müren balığı yenir mi lezzetlimi Müren balığı nasıl pişirilir?

Bazılarımız Müren balığını çok sever ve lezzetli bulur. Özellikle Müren balığı etinin sosla ızgarada pişmesi lezzetine lezzet katacaktır. Beyaz eti olan bu balık şifa nedeni olarak bilinir. Müren balığı temizlenirken, başının ve kuyruk ve buralara yakın kısmının güzelce kesilip temizlenmesi gerekir. Kafa ve kuyruk kesildikten sonra deri tamamen balığın üzerinden temizlenmelidir. Bunu yapmak için, balığı kafa kısmından bir tele takarak, herhangi bir yere asıp oradan derisini daha kolay bir şekilde yüzebilirsiniz. Müren balığı, iyi temizlenmesi gereken bir balıktır. Bu nedenle yıkarken daha dikkatli olmanız gerekiyor. Müren balığının kılçıkları da bir bıçak yardımı ile temizlenmelidir. En son kalan balığın temizlenmiş kısmını da dilimleyin. Sonra da sirkeli su yaptığınız bir kabın içine koyup burada iyice temizlenmesi için dinlendirin.

Müren balığının en lezzetli hali tavada ve ızgarada yapılmaktadır.

Izgarada Müren balığı tarifi için;

Bir kaba biraz sirke, biraz yoğurt ve biraz da baharat ekleyerek karıştırın. Sonra dilimlediğiniz balığı sosun içine ilave ederek bu sosla pişmesini sağlayın.

Tavada Müren balığı için;

Bir karıştırma kabına yumurta kırıp iyice çırpın. Müren balıklarının dilimlerini bu yumurtaya batırıp sonra da hazırladığınız bir kap unun içine atıp burada iyice una bulanmasını sağlayın. Ardından iyice kızdırdığınız yağlı tavaya atarak birkaç dakika az yağda kızartın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...