Tgrt Haber
30 Kasım 2018 15:19

Mutluluk hormonu nedir? Serotonin hormonu hangi organda üretilir ilaçlar

Mutluluk hormonu beyinde bulunan hücreler arasında kimyasal oluşan etkileşime denir. Mutluluk hormonunun bir başka adı serotonin hormonudur. Mutluluk hormonu eksikliği ile depresyonun alakalı olduğu görülmüştür.

Mutluluk hormonu nedir? Serotonin hormonu hangi organda üretilir ilaçlar
mutluluk hormonu,serotonin

Mutluluk hormonu beyinde bulunan hücreler arasında kimyasal oluşan etkileşime denir. Mutluluk hormonunun bir başka adı serotonin hormonudur. Yeterli salgılanmayan serotonin hormonu sonucu mutsuzluk, sosyal ilişkilerde olumsuzluk, cinsel ilişkilerde olumsuzluk, uyku sorunları, iştah problemleri, ruh haline yansıyan olumsuzluklar gibi durumlarla karşılaşılır. Mutluluk hormonu eksikliği sonucu duygusal yönden çöküşler başlar. Depresyona kadar giden etkiler ortaya çıkabilir. 

Mutluluk hormon düzeyini ve beyinde bulunan sıvıyı artırmak için antidepresan hapı ve anksiyete ilaçları kullanmaktadır. İlaçlar beyinde bulunan mutluluk hormonu emilimini engeller ve vücutta daha fazla süre kalmasına yardımcı olur.

Mutluluk hormonu eksikliği ile depresyonun alakalı olduğu görülmüştür. 

Beyinde salgılanan mutluluk hormonu doğru şekilde desteklenmelidir. Doğru şekilde salgılanan hormonlar beyinde doğru komutlar oluşmasını sağlar. Doğru komutlar sonunda huzurlu ve mutlu bir yaşam süreci oluşur. Özellikle hamilelik döneminde serotonin hormonunun salgılanması gereklidir. Salgılanan bu hormon bebeğinde mutlu olmasını sağlar.

Mutluluk hormonu ilaçları nelerdir?

Mutluluk hormonu hapları yani depresyon ilaçları genelde yanlış kullanılmaktadır. Üzgün, mutsuz, moral bozukluğu, sorunlarla baş etmede ortaya çıkan güçlükler sonucu birçok insan doktora danışmadan kulaktan dolma bilgilerle mutluluk hormonu eksikliğini arttırmak için ilaçlar kullanırlar. Dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda ilaçların beyinde ve vücutta en doğru şekilde salgılanması için mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. İlaç kullanımında serotonin içeren ilaçların doktorun söylediği dozda kullanımına dikkat edilmelidir. Sorunların geçmesi için ilaçların zamanında ve düzenli dozda alınması gerekir. Bu kullanılan ilaçlar ilk başlanan günlerde hemen etki göstermez ve bu kullanıcılar için caydırıcı olmamalı. Birkaç hafta sonrasında olumlu etkilerin oluştuğu görülmüştür. Kullanımı tamamen doktor tavsiyesine bağlı mutluluk hormonu ilaçlarının olumlu sonuçlar alınmaya başladıktan sonra bir anda bırakılmaması gerekir. Kullanımı aylarca sürmesi gerekebilir. 

Mutluluk hormonu yükseltmenin doğal yolları nelerdir? 

B vitamini özellikle B6 vitamini serotonin hormonunun beyinde daha sağlıklı üretilmesini sağlar. 
Güneş ve D vitamini vücutta serotonin salgılanmasını hızlandırır. Alınan temiz havada serotonini arttırır ve mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olur.
Masaj yaptırmak vücudu rahatlattığı gibi keyif hormonu olan dopaminin üretimini arttırır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...