Tgrt Haber
03 Kasım 2021 11:45

Netflix Games nedir, Netflix'te oyun nasıl oynanır? Netflix Games oyunları ücretli mi?

Netflix, oyun dünyasına girdiğini resmen duyurduktan sonra oyunseverler Netflix'te nasıl oynanacak ve hangi oyunlar olacak merak etmeye başladı. Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Netflix, dizi ve film platformu olmanın yanı sıra oyun dünyasına attığı adımla da çok konulaşacak! Peki, Netflix Games mobil desteği sunacak mı? İOS'a ne zaman gelecek? İşte, Netflix Games özellikleri...

Netflix Games nedir, Netflix'te oyun nasıl oynanır? Netflix Games oyunları ücretli mi?
netflix,netflix games,oyun,oyunlar,android

Netflix, sekme olarak eklediği Netflix Games ile kullanıcılarını çevrimiçi ve çevrimdışı olacak şekilde, farklı oyunlarla buluşturacağının haberini verdi. Netflix oyun sekmesinin öncelikle Android desteği sunduğu ve sonrasında İOS desteği de sunacağı duyuruldu. Peki, Netflix'te hangi oyunlar olacak? Çocuk güvenliği olacak mı? Netflix oyun sekmesine erişim nasıl sağlanır, ücretli mi? Oyun sektörüne yeni bir soluk getiren Netflix'e dair merak edilenler haberimizde...

NETFLİX'TE HANGİ OYUNLAR VAR?

Netflix'te yer alan ilk beş oyun:

  • Stranger Things 1984 (BonusXP)
  • Stranger Things 3: The Game (BonusXP)
  • Shooting Hoops (Frosty Pop)
  • Card Blast (Amuzo & Rogue Games)
  • Teeter Up (Frosty Pop)

Netflix'te, Netflix Games sekmesiyle yeni bir deneyim sunacaklarını belirten Netflix Oyun Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Verdu, konuyla ilgili olarak kaleme aldığı blog yazısında, “Tüm üyelerimize hitap edecek bir oyun arşivi oluşturmak istiyoruz” dedi.

NETFLİX GAMES ÜCRETLİ Mİ?

Netflix üyelerinin erişebileceği Netflix Oyunlar kısmında reklamlar, ekstra ücretler veya uygulama içi satın alımlar olmayacak. Yani Netflix üyeliği olanların ekstra bir ödeme yapmasına gerek kalmayacak. Netflix oyunlarına şu anda yalnızca Android cihazlardan erişilebilecek. IOS için sonrasında güncelleme geleceği söylenenler arasında.

NETFLIX’TE NASIL OYUN OYNANIR?

Netflix Games sekmesine erişmek için Netflix hesabında oturum açıp, profile giriş yapılması gerekir.

Android cep telefonu kullanan üyeler, indirecekleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesiyle karşılaşır.

Android tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı gördükten sonra indirip oynayacakları oyunları "kategoriler" menüsünden seçebilir.

Oyunların varsayılan dili, otomatik olarak kullanıcıların Netflix profilinde belirttiği tercihe uygun olacak. Tercih edilen dil henüz mevcut değilse oyunların varsayılan öncelikli dil İngilizce olacak.

NETFLİX'TE ÇEVRİMDIŞI OYUNLAR DA OLACAK MI?

Netflix Games'te tek hesapla birden fazla mobil cihazdan oyun oynamak mümkün. 

Güvenlik dolayısıyla, Netflix oyunları çocuk profillerinde bulunmayacak. Çocukların yetişkin profillerine erişmesine engel olmak için bir PIN kodu belirlediyseniz; Netflix'te oturum açtıktan sonra cihazda oyun oynamak için de aynı PIN kodu isteyecek.

Bazı oyunları çevrimdışı da sunan Netflix Games platformundaki oyunlar zamanla daha geniş kitlelere hitap etmesi için çeşitlendirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...