Tgrt Haber
20 Temmuz 2022 19:50 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 13:01

Nihat Tüney Türkiye’nin 2023 sağlık turizmi hedeflerini açıkladı

Saç Ekim Uzmanı Nihat Tüney, 2023’te Türkiye’nin sağlık alanında gerçekleştirmesini öngördüğü hedeflere yönelik açıklamalarda bulundu.

Saç Ekim Uzmanı Nihat Tüney
saç ekimi,sağlık turizmi,nihat tüney
Saç Ekim Uzmanı Nihat Tüney

Saç Ekim Uzmanı Nihat Tüney, Türkiye’nin 2023 sağlık turizmi hedeflerini açıkladı

Nihat Tüney yaptığı açıklamada “Türkiye Turizm Stratejisi (2023) verilerine göre ülkemizin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma kullanma dengesi içinde kullanmayı ve turizm alternatiflerini geliştirerek ülkemizin turizmden alacağı payı arttırmayı hedef almaktadır. Sağlık turizmi, hizmet ticaretini gerektiren ve sağlık ile turizm olmak üzere en azından iki sektörü birbirine bağlayan bir ekonomik faaliyettir. Sağlık ve turizm doğası gereği farklı üretim ve tüketim sistemlerine sahip iki hizmet sektörüdür.” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE ÇEKİM MERKEZİ HALİNDE GELDİ

“Sağlık, birey ve toplum açısından taşıdığı önem nedeniyle öncelikli olarak sunulması gereken bir hizmet türü olarak görülürken turizm serbest zaman faaliyeti olarak görülür ve bir anlamda gerekli olmayan mal ve hizmetlerin tüketilmesini içerir. Sağlık turizmi, zinde kalmayı bir yaşam biçimi haline getirmiş, ruh ve beden güzelliğine önem veren insanlara hizmet vermeye başlayan bir turizm çeşidi olmuştur. Türkiye sağlık, zindelik ve estetik arayışında olan herkes için bir çekim merkezi haline gelmiştir.” diyen Saç Ekim Uzmanı Nihat Tüney, sağlık turizmine katılan turistlerin sadece sağlıklarını kaybetmiş kimseler olmadığının da altını özellikle çiziyor.

SAĞLIK TURİZMİNİN YOĞUNLAŞTIĞI ALANLAR

Nihat Tüney, gelişmiş ülkelerde tedavi ücretlerinin yüksek olmasının ve uzun bekleme sıralarının bulunmasının bazı sağlık masraflarının sigorta kapsamında olmayışı ya da çok az kısmının sigorta tarafından karşılanması; az gelişmiş ülkelerde ise sağlık tesis ve imkânlarının yetersizliği gibi temel nedenlerle sağlık hizmetlerinin daha düşük maliyetli ülkelerden temin edilmesi eğilimini artırdığı görüşünde. Bu durumun medikal turizminin gelişmesine katkıda bulunduğunu ifade eden Tüney, “Türkiye’ye sağlık turizmi için gelen turistlerin büyük çoğunluğunu kaplıca ve termal tesisleri ziyaret edenler oluşturmaktadır. Medikal alanda ise; saç ekimi ve estetik operasyonlar, göz tedavileri, tüp bebek uygulamaları, fiziksel rehabilitasyon ve hemodiyaliz, medikal turistleri ülkemize çeken alanların başında gelmektedir.” diyerek sağlık turizminin yoğunlaştığı alanları sıralıyor. 

TÜRKİYE’NİN TERCİH EDİLME NEDENİ

Son yıllarda ülkemizde, gelişmiş ülkelerdeki mevcut nitelikli sağlık hizmetleri ile rekabet edebilecek düzeyde sağlık hizmetlerinin sunulduğunu vurgulayan Tüney, Türkiye’nin tercih edilme nedenini de “Türkiye'de sunulan ucuz hizmet, kısa bekleme süresi, zengin kültürel mirasımız, kişiye özel verilen hizmet, dünya standartlarında kaliteye ülke olarak sahip olmamız.” şeklinde açıklıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...