Tgrt Haber
08 Nisan 2019 10:41

Ödem Nedir, Ödem Atıcı Çay Nasıl Yapılır? Ödem Söktürücü Bitkiler Neler? Ödem Atmak İsteyenler İçin Öneriler Ödem Attıran Tüyolar!

Sabah uyandığınızda vücudunuzda ağırlık; yüzünüzde, parmağınızda, ayaklarınızda şişkinlik hissediyorsanız ödem sizde de oluşuyor demektir. Ödem kısaca vücudun hücreler arası sıvı hacminin artması ile oluşan bir durumdur. Ödemin ortaya çıkmasında çok sayıda etken olabilir. Fakat basit beslenme taktikleri ile yaşamınızda yapacağınız minik değişiklerle şişkinliklerden kurtulabilirsiniz. Bu yazımız da ödem attıran çaylardan, bitkisel kürlerden, doğal yollarla ödem attıran besinler önereceğiz. İşte ödem attırıcı tüm tüyolar bu yazımızda. Keyifli okumalar.

Ödem Nedir, Ödem Atıcı Çay Nasıl Yapılır? Ödem Söktürücü Bitkiler Neler? Ödem Atmak İsteyenler İçin Öneriler Ödem Attıran Tüyolar!
ödem nedir,ödem nasıl oluşur,ödem belirtileri,Ödem Söktürücü Bitkiler Neler

Ödem Atmak İçin Bu Besinleri Tüketin

İnsan vücudu yazın büyük değişimler yaşar. Özellikle sıcak havalarda damarların genişlemesiyle kanın içinde dolaşan sıvıların dokuya geçmesi iyice kolaylaşıyor. Sıvıların doku araları ve ciltte birikmesi ödeme neden oluyor.

Tuz ve Şeker Ödemin Dostudur Uzak Durun!

Ellerde, yüzde, ayaklarda, bacaklarda görülen ödem, vücutta ağırlığa ve şişkinliklere yol açıyor. Yüksek miktarda tuz içeren diyetler, aşırı spor, regl, menopoz, fazla kilo, susuzluk, fazlaca karbonhidrat tüketimi ödemin oluşmasında başlıca nedenlerinden. Ciddi hastalıklara davetiye çıkartan ödemin, bir süre sonra, böbrek ve kalp yetmezliği, karaciğer sirozu, tiroit bezi hastalıkları ve beslenme bozukluklarına sebep olabileceğini unutmamak gerekir. Tuz ve şeker tüketiminden uzak durmak, ödem atılmasına yardımcı olan besinleri tüketmek gerekir.

Ödem Atıcı Besinler

En iyi ödem önleyici besin kalsiyum içerikli içeceklerdir. Özellikle süt, yoğur, ayran, kefir gibi içeceklerin içindeki zengin kalsiyum vücut sıvılarında mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını engeller. Her gün süt, yoğurt, kefir tüketimi sağlıklı beslenmenize ve ödem oluşumuna engel olur.

Ödem Nedir, Ödem Atıcı Çay Nasıl Yapılır? Ödem Söktürücü Bitkiler Neler? Ödem Atmak İsteyenler İçin Öneriler Ödem Attıran Tüyolar!

Salatalık Tüketin

Beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanları içeriğinde barındıran salatalığın yaklaşık yüzde 96’sı sudur. Özellikle sıcak havalarda tüketilmesi, üstelik her öğünde tüketebileceğiniz salatalık, vücut suyunu dengede tutar, ödemin oluşmasını engeller. Salatalığı içtiğiniz suyun içine doğrayarak bekletildiğinizde antioksidan kapasitesi yüksek su haline getirmiş olursunuz.

Ödeme Karşı Potasyum

Vücut sıvılarında sodyum-potasyum dengesini potasyum bakımından zengin besinler tüketerek ödeme karşı tedbirler alabilirsiniz. Özellikle potasyum deposu olan kayısıdan günde ortalama 3-4 adet tüketmek vücuttaki ödemin atılmasını kolaylaştırır.

Ödeme Karşı Ananas

İçerdiği yüksek lif ile bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan Ananas bromelain maddesi sayesinde ise selülit oluşumuna neden olan proteinlerin parçalanmasında yararlı oluyor. Bu sayede vücuttan su atımını hızlandırıyor. Günde bir halka ananas tükettiğinizde ödem oluşumunun önüne geçmiş olursunuz.  

Ödem Nedir, Ödem Atıcı Çay Nasıl Yapılır? Ödem Söktürücü Bitkiler Neler? Ödem Atmak İsteyenler İçin Öneriler Ödem Attıran Tüyolar!

Ödeme Karşı Yaban Mersini

Ödem oluşmasına en çok da lif içeren besinler faydalıdır. A,B,C vitaminleri ile yüksek oranda lif içeren yaban mersini sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, kabızlığı önler, sindirimi hızlandırdığı için de ödemin atılmasında oldukça faydalıdır.

Ödeme Karşı Turp

Kalp krizi, inme, bacaklarda dolaşım bozukluğu, vücutta artan homosistein, ödem oluşturur. Potasyum ve folat içeren ve doğal bir diüretik olan turp kandaki homosistein seviyesinin azalmasına yardımcı olur. Haftada 1-2 kez çiğ turp tüketmek ödem oluşmasına engel olur. Turp gaz problemine sebep olabileceği için ister haşlayarak isterseniz suyunu içebilirsiniz.

Ödeme Karşı Yulaf

Yulafın yapısında bulunan beta glukan sayesinde bağırsak hareketlerinin artmasına, dolaşımın ve sindirimin hızlanmasına, dolayısıyla vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Sütle pişirip, yoğurda katıp, evde hazırlayacağınız sağlıklı ve şekersiz kurabiye veya keklerle yulaf tüketebilirsiniz.

Ödem Nedir, Ödem Atıcı Çay Nasıl Yapılır? Ödem Söktürücü Bitkiler Neler? Ödem Atmak İsteyenler İçin Öneriler Ödem Attıran Tüyolar!

Ödeme Karşı Su

Su insan vücudunun vazgeçilmezidir. Günlük olarak 2-2,5 litre su içmek ödem tutulmasını önlemek ve atımına yardımcı olur. İçeceğiniz suyun içerisine çubuk tarçın, elma dilimleri, salatalık dilimleri veya taze nane yaprağı gibi besinleri eklemeniz de hem suyunuzun antioksidan kapasitesinin artmasına ve ödem atılmasına hem de tadının daha lezzetli olmasını sağlar.

Ödem Söktürücü Bitkisel Çaylar

Biberiye, ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağı gibi bitkilerden yapılan çaylar -eğer bir sağlık sorununuz yoksa- ödemin atılmasına yardımcı olur. Bu bitkilerin içeriğinde tanen, acı maddeler, organik asitler, glikozit ve uçucu yağlar bulunduğu için kan dolaşımınızın da hızlandığını fark edeceksiniz.

Ödem Söktürmek İçin Maydanoz

Maydanozun içeriğinde bulunan bol lif ve C vitamini vücuttan ödemin atılmasını sağlar. Özellikle çiğ tüketildiğinde hemen etkisini görebileceğiniz maydanozu gereğinden fazla tüketmemek gerek. Vücuttan fazla suyun atılmasını sağlayan maydanozun tansiyon düşüklüğüne de neden olabileceği akıllardan çıkartılmamalı.

Ödeme Karşı Kiraz Sapı Çayı

Kiraz, kesinlikle idrar söktürücü, zayıflamayı destekleyici ve metabolizmayı hızlandırıcı bir meyvedir. Yazın yaklaşık 2 ay taze olarak bulabildiğimiz kirazın bu faydalarından kışın da sapını kaynatarak faydalanabiliriz. Bu bakımdan yazın, tam da mevsiminde bolca kiraz alıp yiyelim, hatta çekirdeğini çıkarıp derin dondurucuya atıp saklayalım. O kirazların saplarını da güneşte kurutup kışın çay yapalım. Bu sayede fazla kilolardan ve ödemden kurtulmuş oluruz.

Bunun için; 2 su bardağı kaynamış suyun içine 1 tutam kadar kiraz sapı atın. Suyun kapağını kapatıp 2 dakika kadar kaynatın ve 10- 15 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Ödem atmak için bu çaydan her gün 2 bardak içebilirsiniz. Günlük taze olarak hazırlayın.

Ödeme Karşı Enginar Yaprağı Çayı

2 bardak kaynar suyun içine bir tutam enginar yaprağı atın ve ateşi söndürün. Kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 10 dakika boyunca demlensin ve enginar çayınızı ılık olarak için. Günde 2 bardak içebilirsiniz.

Ödeme Karşı Mısır Püskülü Çayı

2 su bardağı suyu bir cezvede ya da tencerede kaynatın, bir avuç mısır püskülünü yıkayın ve suyun içine atın. Demlenmesi için kapağını kapatıp 10- 15 dakika bekleyin. Bu kürden gün içinde 2 bardak içebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...