Tgrt Haber
10 Şubat 2021 15:46

Omurilik Pili – Spinal Kord Stimülasyonu Nedir?

Çoğu kişinin "omurilik pili" olarak adlandırdığı spinal kord stimülasyonu tedavisi, omurilik zarının üzerine konulan bir elektrik kablosu aracılığıyla uygulanan elektrik akımının ağrının hissedilmesini engellemesine yarayan bir tedavi yöntemidir.. Bu yöntemle daha çok sinir sisteminden kaynaklanan çeşitli ağrılar tedavi edilmektedir. Sistemin işe yaradığı hastalıkların başında ise bel ve boyun fıtığı ameliyatlarından sonra oluşan şiddetli ağrılar tedavi edilebilmektedir. İşte tüm yönleriyle omurilik pili...

Omurilik Pili – Spinal Kord Stimülasyonu Nedir?
Omurilik Pili,,Omurilik Pili nedir?,,Omurilik Pili fiyatları,,Omurilik Pili nasıl uygulanır?,,Omurilik Pili ağrıları azaltır mı?,,Spinal Kord Stimülasyonu Nedir,,Spinal Kord Stimülasyonu ücretleri,,Spinal Kord Stimülasyonu tedavi yöntemi,

Özellikle bel ve boyun fıtığı ameliyatı geçirmiş hastaların ameliyat sonrası yaşanan şiddetli ağrılarının tedavi edilemisinde kullanılan bu tedavi yöntemine halk arasında omurilik pili veya spinal kord stimülasyonu denilmektedir.

Omurilik Pili – Spinal Kord Stimülasyonu Nedir?

Omurilik pili yöntemi yöntem sinir sistemi kaynaklı olan bir çok hastalığın tedavisinde uygulanır. Ağrılar için ise geçirilen bel ve boyun fıtığı ameliyatları sorasında düzelmeyen şiddetli ağrıların tedavisinde iyi sonuçlar alınmıştır. Ağrıyı kendi kendine dindirmek için morfine benzeyen ‘endorfin’ adı verilen maddeler salgılayan vücuda yerleştirilen ‘omurilik pilleri’ ile bu maddelerin salgılanması arttırılarak ağrının azalması sağlanmaktadır.

Omurilik Pili – Spinal Kord Stimülasyonu Nedir? 
Bazı hastalarda bel ve boyun fıtığı ameliyatları sonrasında omurga kanalında bir takım yapışıklıklara bağlı olarak şiddetli bir şekilde bacak ve bel ağrısı görülür. Fizik tedavi, ilaç vb. bir takım tedavi yöntemleri çare olmadığı zamanlarda, hastanın omurga kanalına pil yerleştirilerek, “Spinal Kord Stimülasyonu” uygulanmaktadır. Bu yöntemin son derece başarılı sonuçlar elde ettiğini ancak bu yöntemin pahalı bir yöntem olduğunu da söylemiş olalım. 

Spinal Kord Stimülasyonu Nasıl Uygulanır?

Omurilik Pili – Spinal Kord Stimülasyonu Nedir?

  • Yapılan işlemde hastanın omurga kanalına, lokal anestezi uygulanarak özel bir elektrot teli yerleştirilir.
  • Ufak bir cerrahi müdahale sonucunda hastanın cilt altına yerleştirilen bir pil ile, yerleştirilmiş elektrotun diğer ucuna bağlanır.
  • Bu yolla sinirlere sürekli olarak giden elektrik uyarısı, ağrının iletilmesini engellemiş olur.
  • Yani doğrudan omurilikteki sinir liflerini uyararak, ağrının beyine ulaşmasını engellenmiş olur.
  • Pilden omuriliğe giden elektrik akımının şiddetini hasta, kendi kontrol edebildiği uzaktan kumanda cihazı ile ayarlayabilir.

Sağlıklı günler diliyoruz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...