• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    120932
  • up
    USD
    5.9461
  • up
    EURO
    6.5541
  • up
    GBP
    7.7802
  • up
    Altın
    302.791
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.12.2019 - 16:55 Yorum : 0

Orman kebabı nasıl yapılır, Orman kebabı tarifi ve Orman kebabı yapımı malzemeleri

Lokantaların vazgeçilmez yemeklerinden orman kebabını evde en lezzetli şekliyle yapmak istemez misiniz? Bu tarifte etler tel tel ayrılıyor, sebzeler yumuşacık pişiyor. Misafir sofralarınızın ve aile yemeklerinin vazgeçilmez ana yemeği orman kebabının en özel reçetesi ile sizlerleyiz.

Orman kebabı nasıl yapılır, Orman kebabı tarifi ve Orman kebabı yapımı malzemeleri

Lokantaların vazgeçilmez yemeklerinden orman kebabını evde en lezzetli şekliyle yapmak istemez misiniz? Bu tarifte etler tel tel ayrılıyor, sebzeler yumuşacık pişiyor. Misafir sofralarınızın ve aile yemeklerinin vazgeçilmez ana yemeği orman kebabının en özel reçetesi ile sizlerleyiz.

Orman kebabı püf noktaları

Patatesleriniz, havuçlardan daha hızlı piştiği için, patatesleri havuçlardan iki kat büyük doğrayın.

Yemeği mutlaka kısık ateşte pişirin.

Lokum kıvamında orman kebabı tarifi

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet kereviz sapı
  • 2 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı et suyu veya sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı beyaz un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  1. Kuşbaşı kuzu etlerinizi önce una bulayın ve güzelce silkeledikten sonra kızgın sıvı yağ döktüğünüz bir tencereye atın ve dakika kadar burada kızartın. Bu yemeğe tat katan en önemli püf noktalarından biridir. Renkleri iyice değişecek ve kokuları çıkacaktır. Bundan sonra etleri tencereden çıkartın ve beklemeye alın.
  2. Aynı tenceredeki etlerin üzerine, soğanları alın ve kavurup üzerine tereyağı alın.
  3. Soğanlar hafif diriliğini kaybedince üzerine incecik kıydığınız sarımsakları ve kereviz saplarını atın, kavurun.
  4. Soğanlar tamamen öldüğünde, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve soğanların kokusunu çıkana kadar kavurun.
  5. Üzerine domatesleri ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun.
  6. Üzerine havuç, bezelye ve patatesi ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  7. Üzerine dışarı çıkartıp kenara aldığınız etleri atın.
  8. Üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyin ve defne yaprağı, tuz ve karabiberini de atıp kaynamayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra altını kısarak pişirmeye bırakın.
  9. Tencerenin kapağını kapalı tutarak, 50 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  10. Yanına enfes bir beyaz pilav ve cacıkla bu yemeğin tadına doyamayacaksınız.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber